Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Rădoi: ”Când văd că Stoichiţă iese şi ţipă de sus, nu accept. S-a întâmplat şi a doua oară şi am plecat”. Reacţia directorului tehnic FRF: ”Nu-mi reproşez absolut deloc”

Rădoi: ”Când văd că Stoichiţă iese şi ţipă de sus, nu accept. S-a întâmplat şi a doua oară şi am plecat”. Reacţia directorului tehnic FRF: ”Nu-mi reproşez absolut deloc”

Echipa națională

Comentarii

Mirel Rădoi (43 de ani) a povestit un episod incredibil din perioada în care a fost selecţioner al echipei naţionale a României, unul care l-a avut în prim plan pe directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiţă (69 de ani), fiind deranjat de comportamentul acestuia din timpul unui meci.

Rădoi: ”Când văd că Stoichiţă iese şi ţipă de sus, nu accept. S-a întâmplat şi a doua oară şi am plecat”. Reacţia directorului tehnic FRF: ”Nu-mi reproşez absolut deloc”

La scurt timp după ce a fost demis de la conducerea tehnică a saudiţilor de la Al Tai, Mirel Rădoi a făcut o serie de comentarii care l-au vizat în mod direct pe Mihai Stoichiţă.

Antrenorul român a povestit cum a primit indicaţii tactice din partea directorului tehnic al Federaţiei Române de Fotbal în timpul unui meci în care era selecţioner al României.

După respectivul episod incredibil relatat de Mirel Rădoi, Mihai Stoichiţă a fost contactat telefonic în timpul emisiunii Sport Report de la Orange Sport şi şi-a exprimat dreptul la replică referitor la situaţia în care a fost implicat.

”Ce facem acum, ne întoarcem la acum un an de zile sau când a fost? Declaraţiile lui Mirel au fost la vremea respectivă, nu am citit acum, nu pot să comentez. Ce imixtiune, eram sus în tribune în Ghencea şi strigam <<Hai>>.

Sunt simple răutăţi din partea unora sau altor. Au fost cumva <<Schimbă postul?>> Mai erau 10 minute când am ţipat la jucători, hai să dăm gol, ce să le spun, să mergem în apărare?

E părerea lui dacă poţi ca spectator să nu ai trăiri. E o discuţie pe care nu o mai continui nu are rost, revenim la un subiect de acum un an de zile, s-a consumat, am avut discuţii, am fost împreună la un meci, am rezolvat bărbătăşte problema, ne-am pupat, care e discuţia?

E o discuţie care nu işi are rostul când naţionala pregăteşte două meciuri care ar putea fi decisive? Nu avem subiecte? Un antrenor nu poate antrena dacă intervine, dacă mă pun să impun jucători, tactici, lucruri care nu s-au întâmplat niciodată.

Dar faptul că în tribună mai aveam nevoie de un gol să ajungem la baraj încercam să împingem echipa din spate... Mi se pare deplasat şi nu mai vorbesc. Ce să mai discutăm? Faptul e consumat.

Relaţiile mele cu toţi antrenorii de la echipa naţională au fost civilizate. Am încheiat subiectul. Trebuia să-mi spuneţi de la început de ce m-aţi sunat. Nu intru în polemică cu Mirel.

Nu-mi reproşez absolut deloc faptul că am criticat ca un suporter jocul echipei naţionale, echipei României. Nu au fost indicaţii tactice sau asepcte despre stilul de joc al echipei”, a declarat Stoichiţă, pentru Orange Sport.

Mirel Rădoi: ”I-am zis că dacă se mai întâmplă a doua oară, plec. S-a întâmplat. Drept dovadă, am plecat”

”Eu şi acum mă înţeleg foarte bine cu cei din conducerea Federaţiei. Nu am plecat certat cu nimeni. Dar şi acum îi reproşez lui nea Mihai. Când văd că directorul tehnic al Federaţiei iese şi ţipă de sus „Urcă, urcă, urcă!”, eu nu accept.

Accept de la un spectator. E liber să spună ce vrea. Dar nu de la directorul tehnic. Pentru că directorul tehnic m-a pus pe mine să fac lucrul ăla. Dacă tu începi să vorbeşti, înseamnă că nu ai încredere. Şi nu trebuie să mai fiu acolo.

Nu, ăla a fost primul meci la tineret. Şi după aceea s-a întâmplat la meciul cu Islanda, 0-0, acasă. (n.r. 11 noiembrie 2021, în preliminariile CM 2022). Noi aveam mingea şi el ţipa „Urcă”. De parcă noi, la 0-0, nu ştiam că trebie să câştigăm meciul ca să terminăm pe locul 2.

I-am zis că dacă se mai întâmplă a doua oară, plec. S-a întâmplat. Şi drept dovadă, am plecat. Am aşteptat să se termine meciul. Dacă noi conduceam, plecam de pe bancă în timpul meciului. Am vrut să-l las pe Dică. Serios!”, a afirmat Rădoi, conform Gsp.

Mirel Rădoi a fost selecţionerul primei reprezentative a României în perioada 26 noiembrie 2019 - 30 noiembrie 2021, cu un total de 20 de meciuri la conducerea tehnică.

Recent, directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiţă, a fost implicat şi în alte scandaluri care au luat amploare în jurul echipei naţionale.

Afla mai multe despre: mirel radoifrfstoichita 

viewscnt
Articole similare