You are here:

Moment superb! Mihaela Cambei a cucerit argintul la Jocurile Olimpice, după o finală fabulosă la haltere. A fost la un singur kilogram distanţă de aur

Moment superb! Mihaela Cambei a cucerit argintul la Jocurile Olimpice, după o finală fabulosă la haltere. A fost la un singur kilogram distanţă de aurgalerie foto
Comentarii

Prima zi de concurs pentru Romania la haltere, la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, s-a încheiat superb pentru Mihaela Cambei. Cea mai valoroasă halterofilă europeană a anului 2023 a fost prima la categoria smuls, 49 de kilograme, după trei încercări reuşite. La JO se acordă un singur set de medalii, pentru rezultatul de la total (smuls şi aruncat), iar după a doua parte a concursului s-a clasat a doua, la un singur kilogram distanţă de Zhihui Hou, din China, care a stabilit un nou record olimpic.

Mihaela Cambei a câştigat medalia de argint în competiţia de haltere de la Jocurile Olimpice

La smuls, Cambei a ridicat 93 de kilograme, cea mai bună performanţă a finalei, iar la aruncat a reuşit 112 kg, astfel că totalul a fost de 205 kilograme, rezultat cu care sportivei tricolore i-a revenit argintul olimpic.

La încercarea a doua de la aruncat, la 110 kg, Cambei a revenit de pe podium cu dureri puternice la mâna dreaptă. Ea s-a mobilizat însă şi a reuşit apoi să ridice şi 112 kilograme.

Titlul olimpic a fost câştigat de chinezoaica Hou Zhihui, cu un total de 206 (89 smuls, 117 aruncat). Pe poziţia a treia a podiumului a urcat Surodchana Khambao din Thailanda, cu 200 kg (88 smuls, 112 aruncat).

Este a opta medalie obţinută de România la Paris, care are trei medalii de aur, patru de argint şi una de bronz.


UPDATE | Mihaela Cambei a cucerit argintul olimpic, cu un total de 205 kilograme, la smuls şi aruncat. Tricolora a fost depăşită doar de Zhihui Hou, cu un total de 206 de kilograme. 

UPDATE 22:44 Incredibil! Zhihui Hou este campioană olimpică, după ce la a treia încercare a ridicat 117 kilograme, noul record olimpic. La a doua încercare, sportiva din China a ratat la 117 kilograme. 

UPDATE 22:35 DAAAA! Mihaela Cambei a ridicat 112 kilograme, la a treia încercare, şi este sigură de medalie, cu şanse mari să fie cea de aur. Doar Hou, din China, o mai poate întrece. 

UPDATE 22:26 Ce moment! Mihaela Cambei a ridicat 110 kilograme la a doua încercare, iar acum este în faţa lui Hou. Sportiva noastră a acuzat o problemă la mâna stângă, imediat după încercare. 


UPDATE 22:23 Egalitate pe primul loc la total! Încercările lui Cambei şi Hou totalizează 199 de kilograme. 


UPDATE 22:08 Mihaela Cambei a intrat perfect în concurs la aruncat. A reuşit prima încercare, cu 106 de kilograme, cu 10 kilograme la total peste principala urmăritoare. Zhihui Hou încă n-a intrat în concurs la aruncat. 


UPDATE | A început proba de aruncat, în care Mihaela Cambei vrea să-şi păstreze avansul. 

Mihaela Cambei, primul loc în finala de haltere, după proba de smuls, la Jocurile Olimpice de la Paris

Cu şapte medalii cucerite până în acest moment, România speră că va fi din nou pe podiumul de la Paris. 

Mihaela Cambei, deţinătoare a tuturor recordurilor „Bătrânului Continent” la categoria 49 de kilograme, la haltere, a încheiat pe primul loc la smuls, cu trei încercări reuşite. Sportiva tricoloră a ridicat 89, 91 şi 93 de kilograme, rezultate care i-au asigurat primul loc. 

Dublă vicecampioană mondială şi triplă campioană continentală în acest an, Mihaela Cambei a strigat de bucurie la final, după ce s-a instalat pe primul loc al clasamentului. 

Zhihui Hou, campioana olimpică de la Tokyo, a ratat la 93 de kilograme şi este la patru kilograme în spatele sportivei din România. 

Mihaela Cambei: "Se adună multe tone ridicate pe săptămână"

„Nu am calculat niciodată cât ridic, dar se adună multe tone pe săptămână. Ambele dor, şi ridicările şi tatuajele, dar cred că doare mai mult să ridici decât să te tatuezi.

Mă simt foarte bine machiată, chiar şi la antrenament, mai ales la cele de tehnică. Mă simt eu mult mai bine în pielea mea când vin fresh, machiată, aranjată şi parcă altfel ridic. Parcă nu am stare de a ridica şi de a concura dacă nu sunt machiată. Deja am prins experienţă, îmi ia în jur de 20 de minute, o jumătate de oră să mă machiez. Uneori, când am eu chef să mă aranjez ca lumea, stau şi o oră, dar nu mă plictisesc, mă destinde chiar”, spunea Mihaela Cambei, pe 28 martie. 

Mihaela Cambei are şase titluri europene

Născută la 18 noiembrie 2002, Mihaela Cambei este deja una dintre cele mai valoroase halterofile românce din istorie.

Ea a cucerit şase titluri europene la categoria 49 de kilograme (câte 3 în 2023, la Erevan şi în 2024, la Sofia) şi deţine recordurile continentale atât la total, cât şi la smuls şi la aruncat. De asemenea, mai are în palmares un argint şi un bronz, obţinute la Europenele de la Moscova, din 2021.

La Campionatele Mondiale, Mihaela a devenit dublă vicecampioană în acest an, la total şi smuls, cucerind bronzul la aruncat. Aceste medalii se adaugă celor obţinute în 2022 (argint) şi în 2023 (bronz) la stilul smuls.

În 2018, a obţinut medalia de bronz la Jocurile Olimpice pentru tineret desfăşurate la Buenos Aires. În plus, are numeroase titluri europene şi medalii la mondiale în competiţiile cadeţilor şi juniorilor. Pentru performanţele obţinute în 2023, ea a fost desemnată în premieră de Federaţia Europeană de Haltere cea mai valoroasă halterofilă europeană a anului trecut.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: mihaela cambeimihaela cambei halteremihaela cambei jocurile olimpice 

viewscnt
Articole similare