You are here:

Camelia Voinea, incisivă la revenirea în România! "Să mă păcăleşti în faţă? Sabrina vrea asta, dar eu mă mai gândesc"

Camelia Voinea, incisivă la revenirea în România! "Să mă păcăleşti în faţă? Sabrina vrea asta, dar eu mă mai gândesc"
Comentarii

Camelia Voinea, mama şi antrenoarea Sabrinei Voinei, a oferit noi detalii despre controversa momentului din gimnastică. Vicecampioana olimpică a dezvăluit cum a trăit momentul de la sol, dar a vorbit şi despre retragerea cu care a ameninţat.

Camelia Voinea, revoltată după ce i-a confruntat pe oficialii de la Jocurile Olimpice: "Să mă păcăleşti în faţă?"

Camelia Voinea, mama şi antrenoarea gimnastei Sabrina Voinea, a declarat, miercuri, la revenirea în ţară de la Jocurile Olimpice, că speră ca decizia în cazul finalei olimpice la sol să se dea joi. Medalia de la gimnastică a ajuns caz la TAS, dar şi la comisia de la Paris. 

"Pur şi simplu, eu când am văzut nota, m-am blocat. Mai mult de atât, era trecută şi nota de plecare. Când ea trebuia să fie 6.1 şi era trecută 5.9. Acolo m-a bulversat, e ca şi cum mi-a dat peste picioare. N-am mai văzut. Iar în partea dreaptă era -1. Pe ăla nu l-am mai văzut. Dar nici nu m-a mai interesat, pentru că eu eram foarte concentrată la acele două zecimi. Cu alea 2 zecimi ar fi fost pe 2 (medalia de argint, n.r), nu pe 3. Şi nu înţelegeam de şi cum nota de plecare…

Am stat, am analizat totul, nu mă mai uit la nota de plecare, la nimic, dar, pur şi simplu, acum este ambiţia mea şi ambiţia tuturor românilor şi tuturor conducătorilor şi forurilor sportive – să mă păcăleşti în faţă şi să-mi spui că a călcat colţul, când eu îţi arăt probe? Şi la prima linie, şi la a doua, şi la a treia, şi la a patra. Unde-a plecat, unde-a aterizat. Deci trebuie să demonstrezi clar că nu este adevărat. Şi cine a făcut această greşeală… ori e forţat, ori, pur şi simplu, a fost o greşeală, trebuie să suporte consecinţele.

Sunt seri în care eu ies din sala de gimnastică la 21.30. Copilul ăsta nu are timp de multe ori nici să mănânce. Pentru ce toată munca asta în zadar? Ca să ajung la următoarea Olimpiadă şi să ne păcălim iar? Să vină iar să ne fure? Nu se poate aşa ceva. Trebuie insistat şi trebuie să le arătăm acolo unde au greşit. Răspunsul poate fi şi pozitiv, şi negativ. Dacă va fi negativ, vedem ce putem face, că ar fi păcat, nu poţi da cu piciorul unei medalii olimpice, că vor fi opt medalii, ar conta mult pentru România, psihicul Sabrinei. Că e corect, că nu e corect, dar nu-i lua medalia Sabrinei", a declarat Camelia Voinea, vicecampioana olimpică din 1988, cu echipa de gimnastică a României.

Camelia Voinea şi-a domolit discursul despre retragere

Cele două aşteaptă decizia de la TAS şi odată cu ea medalia, iar răspunsul poate cântări în decizia de a continua în gimnastică. 

"N-am apucat să vorbesc cu Sabrina despre (n.r. - retragere)... Trebuie să am timp să vorbesc, am fost supărată, plânsă, între documente, mail-uri. Nu am avut timp, dar acum când plecăm în vacanţă vom vorbi, stăm liniştite. Are o vârstă fragedă şi nu vreau s-o dau peste cap, a zis că cel mai bun psiholog pentru ea e tot mama ei. După rezultatul de la TAS ne gândim ce e de făcut. E frumoasă pe sol, pe bârnă, pe aparate, dar nici să ajung data viitoare şi să stau să păţesc acelaşi lucru. 

La final voi arăta toate documentele. Nu am nimic de ferit şi cu toate actele pe faţă. Sabrina e clar că-şi doreşte să continue, eu mă mai gândesc", a mai spus mama gimnastei Sabrinei Voinea. 

România a încheiat, luni, participarea în competiţiile de gimnastică artistică de la Jocurile Olimpice fără medalie. În finala de la sol, Sabrina Maneca Voinea s-a clasat pe locul 5, iar Ana Maria Bărbosu pe poziţia a 4-a, cu aceeaşi notă - 13.700. Pentru nici un minut, Bărbosu a fost medaliată cu bronz, dar o contestaţie la nota lui Jordan Chiles (SUA) i-a adus acesteia locul 3.

Sabrina Maneca Voinea a fost notată iniţial cu 13.700 pentru exerciţiul de la sol, dar antrenorii au depus contestaţie, însă nu s-a modificat nota, încheind pe locul 5. 

Afla mai multe despre: camelia voineasabrina voineagimnastica romania 

viewscnt
Articole similare