You are here:

Prima reacţie a unui judecător, după ce cazul Sabrinei Voinea a ajuns la TAS! "Procedură accelerată. Pe gimnastică nu a mai fost un astfel de caz"

Prima reacţie a unui judecător, după ce cazul Sabrinei Voinea a ajuns la TAS! "Procedură accelerată. Pe gimnastică nu a mai fost un astfel de caz"
Comentarii

Cristian Jura, judecător la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, care nu este implicat direct în cazul Sabrinei Voinea, a oferit primele detalii despre controversa apărută la Jocurile Olimpice de la Paris.

Prima reacţie a unui judecător de la TAS, după ce cazul Sabrinei Voinea a escaladat

Preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, Carmencita Constantin, a trimis o scrisoare şefului federaţiei internaţionale Morinari Watanabe, în care cere prezentarea analizei detaliate şi justificarea notelor la dificultate si execuţie obţinute de Sabrina Maneca Voinea în finala de la sol, de la Jocurile Olimpice.

Ultimele informaţii indică faptul că preşedintele forului internaţional a acceptat ca imaginile să fie analizate, iar Camelia Voinea, antrenoarea şi mama gimnastei tricolore care ar fi obţinut bronzul fără penalizare, a făcut memorii la TAS. 

Cristian Jura, judecătorul român de la TAS, a oferit câteva detalii despre cazul care a erupt în gimnastică, la Paris. 

"În mod normal, la Paris există o divizie ad-hoc, aşa se numeşte, constituită în special pentru Jocurile Olimpice, care funţionează doar pe perioada Jocurilor Olimpice. Treaba asta se întâmplă de câteva ediţii. 

La fiecare ediţie a Jocurilor Olimpice există această divizie ad-hoc. Divizia judecă aceste cazuri cu foarte multă celeritate. Documentele se depun într-un termen care nu trebuie să depăşească 24 de ore de la momentul în care considerăm că s-a întâmplat o nedreptate. 

De asemenea, TAS tot în 24 de ore ar trebui să dea un răspuns. Se judecă într-o procedură accelarată. Dacă este un caz foarte complicat şi se iese din această procedură, se merge pe calea normală la TAS şi sunt termenele normale de la TAS.

Ceea ce vreau să vă spun e că până în momentul de faţă şi, din câte ştiu eu, pe gimnastică nu a mai fost un astfel de caz. Rămâne ca cei de la TAS, colegii mei, să se pronunţe şi să vedem care o să fie rezultatul", a anunţat Cristian Jura, pentru Orange Sport. 

Ce şanse de câştig are Sabrina Maneca Voinea?

Cristian Jura a fost chestionat pe seama şanselor de câştig ale gimnastei Sabrina Maneca Voinea, iar judecătorul care nu face parte din acest caz a dezvăluit că totul depinde de cum va fi prezentată problema semnalată. 

"Avem situaţii diferite, care vor fi judecate de judecători diferiţi de la TAS. Fiind chestiuni foarte tehnice care ţin de gimnastică îmi este foarte greu să mă pronunţ. 

Depinde foarte mult cum va fi prezentat cazul în faţa TAS-ului. Care sunt argumentele, dovezile, filmuleţele, fotografiile, care vor fi prezentate la TAS", a mai spus Cristian Jura, judecător la TAS.

Afla mai multe despre: tascristian jura tassabrina voineagimnastica romania 

viewscnt
Articole similare