You are here:

Sparta Praga - FCSB 1-1. Gol anulat în prelungiri, calificarea se decide la Bucureşti. Dawa şi Olatunji au marcat

Sparta Praga - FCSB 1-1. Gol anulat în prelungiri, calificarea se decide la Bucureşti. Dawa şi Olatunji au marcatgalerie foto

FCSB

Comentarii

FCSB a remizat, scor 1-1, cu Sparta Praga în manşa tur a turului trei preliminar al Ligii Campionilor, în Cehia. Returul e programat marţi, 13 august, de la 21:30, pe Stadionul Steaua.

LIVE TEXT | Sparta Praga - FCSB 1-1 (Olatunji 78 / Dawa 60)

Echipele de start

  • Sparta Praga: Vindahl - Vitik, Ross, Sorensen - Preciado, Laci, Kairinen, Rynes - Birmancevic, Kuchta, Haraslin
  • Rezerve: Vorel, Surovčík, Imanol, Solbakken, Olatunji, Pavelka, Tuci, Daněk, L. Sadílek, Pešek, Wiesner, E. Krasniqi
  • FCSB: Târnovanu - Creţu, Dawa, Ngezana, Radunovic - Şut, Lixandru - Băluţă, Olaru, Miculescu - D. Popa
  • Rezerve: Vlad, Haruţ, Kiki, Ştefănescu, Edjouma, Antwi, Chiricheş, Baeten, Alhassan, Luis Phelipe

Min. 90+9 - Final de meci! FCSB remizează la Praga, cu Sparta, iar calificarea se decide la Bucureşti, în Ghencea.

Min. 90+3 - GOL ANULAT Sparta Praga! Kairinen o aduce pe Sparta în avantaj, după o minge trimisă în careu printr-un aruncare de la margine. Edjouma nu reuşeşte să respingă, iar Kairinen vine şi bagă mingea în poartă din şase metri. Cu ajutorul VAR, arbitrul partidei a anulat reuşita pentru o împingere a lui Vitik la Edjouma, înainte de mingea respinsă de mijlocaşul francez.

Min. 78 - GOOOOLLLL Sparta Praga! Olatunji egalează pentru cehi! Târnovanu iese greşit pe o centrare din corner, iar atacantul abia introdus pe teren înscrie din apropiere.

Min. 75 - Sparta Praga forţează golul egalizator, menţine posesia, atacă mai mult, dar FCSB rezistă. Încep să apară problemele fizice.

Min. 60 - GOOOOOOOLLL FCSB! Dawa înscrie cu capul şi deschide scorul la Praga, din cornerul rezultat după ocazia mare ratată de Băluţă.



Min. 59 - Ocazie FCSB! Degajare greşită a portarului Vindahl, dar Băluţă nu reuşeşte să profite. Şutul său este respins în corner.

Min. 50 - Ocazie FCSB! O minge trimisă cu boltă de Olaru, cu efect, a fost bâlbâită de Vindahl şi de apărarea cehilor, Baeten a recentrat în faţa porţii, dar niciun jucător al campioanei României n-a putut relua spre poartă.

Min. 46 - A început repriza a doua. Schimbare la FCSB: intră Baeten, iese Daniel Popa. David Miculescu va trece vârf, Băluţă în stânga atacului,  Baeten în dreapta.

Min. 45+2 - Pauză.

Min. 43 - Ocazie Sparta Praga! Sorensen trimite cu capul peste poartă, din centrul careului, după o centrare din dreapta al lui Laci. E cea mai mare ocazie a cehilor de până acum.

Min. 40 - Ocazie FCSB! Combinaţie excelentă în trei a FCSB, o preluare excelentă a lui Daniel Popa şi un şut la poartă, dar fără emoţii pentru Vindahl.

Min. 36 - Ocazie Sparta Praga! Mingea respinge greşit de Creţu a ajuns în picioarele lui Haraslin, care trage peste poartă.

Min. 34 - Meciul s-a echilibrat, cehii au împins liniile şi au reuşit să calmeze startul în forţă al FCSB. Lipsesc ocaziile, niciuna dintre echipe nu riscă nimic.

Min. 25 - David Miculescu se resimte după un contact dur cu Preciado.

Min. 10 - Ocazie FCSB! Şut profită de o ieşire greşită a portarului Spartei, îl driblează pe portar, dar trimite pe lângă poartă.

Min. 4 - Ocazie FCSB! Băluţă trage pe lângă poartă din careu, după o pasă săltată peste apărarea cehilor.

Min. 1 - A început meciul.

Pe epet ARENA, din Praga, stadion care are o capacitate de 18.000 de locuri, campioana Superligii încearcă să obţină un rezultat bun în faţa campioanei Cehiei. 

În continuare, FCSB nu se poate baza pe Alexandru Pantea şi Octavian Popescu, cei doi jucători care au avut probleme medicale, însă Gigi Becali a mai luat o decizie, după ce s-a arătat nemulţumit de Marius Ştefănescu, fotbalistul transferat de la Sepsi, în această cară. 

Gigi Becali, nemulţumit de Ştefănescu

”Nu ştiu ce e cu Ştefănescu, nu e jucătorul pe care l-am luat, îi era frică, o să-i spun joacă, fii dezinvolt. Aşa a fost şi în meciul trecut, şi azi. El trebuia să dea două goluri în prima repriză, cu ocazii nu foarte clare, dar să intre din stânga şi să dea la poartă.

Băluţă nu mi-a plăcut, şi-a dat viaţa, a alergat, dar n-a avut realizări. Dă gol la fotbal! Ştefănescu trebuia schimbat, nu-l puteai lăsa, nici faza defensivă n-a făcut-o, pierdea mingea. Cred o să-şi revină, e la început, probabil are şi el emoţii. Joci în Champions League, e greu şi pentru el, părerea mea e că-şi revine, trebuie să fie fotbalistul valoros pe care-l ştim”, a declarat Gigi Becali la Prima Sport.

FCSB speră să-şi continue parcursul spre grupele Champions League, iar dacă va trece de Sparta Praga o va întâlni, probabil, pe PAOK, campioana Greciei, care este condusă de pe bancă de Răzvan Lucescu. 

FCSB le-a eliminat, în acest sezon european, pe Virtus şi Maccabi Tel Aviv. Dacă nu va reuşi să o elimine pe Sparta Praga, FCSB va juca în play-off-ul Europa League contra lui LASK Linz. 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: fcsbsparta pragachampions league 

viewscnt
Articole similare