Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Ne-a acuzat că suntem blatişti, că vindem meciul”. Jucătorii lui Dinamo i-au trezit suspiciuni lui Bonetti în vestiar: ”Au venit telefoanele de la Badea, de la Borcea”

”Ne-a acuzat că suntem blatişti, că vindem meciul”. Jucătorii lui Dinamo i-au trezit suspiciuni lui Bonetti în vestiar: ”Au venit telefoanele de la Badea, de la Borcea”

Dinamo București

Comentarii

Dario Bonetti (61 de ani) este un nume care se identifică cu istoria recentă a lui Dinamo, iar unul dintre foştii jucători ai ”câinilo”, Srdjan Luchin (37 de ani), a povestit unul dintre cele mai controversate momente din cariera tehnicianului italian în Ştefan cel Mare.

Dinamo se află în prezent în Liga 2 şi luptă să revenă imediată în Superligă, dar au fost şi vremuri mult mai bune pentru gruparea alb-roşie.

Nu cu mult timp în urmă, Dinamo era în elita fotbalului românesc şi se lupta pentru cele mai importante trofee interne, campionat, respectiv Cupa.

”Ne-a acuzat că suntem blatişti, că vindem meciul”. Jucătorii lui Dinamo i-au trezit suspiciuni lui Bonetti în vestiar: ”Au venit telefoanele de la Badea, de la Borcea”

Cum a fost de exemplu sezonul 2011-2012, atunci când era în luptă la titlu cu CFR Cluj. Cele două aveau meci direct în mai 2012, unul care s-a dovedit a fi decisiv pentru soarta respectivului campionat.

Bucureştenii au pierdut pe teren propriu în faţa clujenilor, pregătiţi la acea vreme de Ioan Andone, scor 0-1, unicul gol fiind marcat în minutul 90 de grecul Kapetanos. 

Dar, atât în timpul meciului, cât şi în pauza acestuia, tensiunea a fost la cote maxime în vestiarul lui Dinamo, deoarece Dario Bonetti, tehnicianul de atunci al ”câinilor”, şi-ar fi acuzat elevii de ”blat”.

Antrenorul italian ar fi reacţionat nervos chiar şi în timpul partidei, la adresa jucătorilor pe care i-ar fi suspectat de lucruri ce nu aparţin regulilor jocului de fotbal.

Întregul episod a fost relatat de Srdjan Luchin, fost fundaş la Dinamo în acea perioadă (2011 - ianuarie 2014).

Respectiva ediţie de campionat, 2011-2012, avea să fie câştigată în cele din urmă de CFR Cluj. Dinamo a încheiat sezonul pe locul 5.

”M-am întâlnit ulterior cu domnul Dario Bonetti şi am râs. A fost o ieşire nervoasă din partea mea. Dar la pauză, din zece minute, timp de nouă minute şi ceva ne-a acuzat că suntem blatişti, că vindem meciul. Era prima dată când mi s-a întâmplat asta. Vorbea în engleză amestecată cu italiană, aveam traducător.

Vorbea la modul general, dar în nebunia aia probabil că se uita…eu pe urma am aflat cam la cine bătea apropouri. În fine. Fiind un lider în vestiar, am avut o reacţie poate nepotrivită.

Nu, nimeni nu a avut nicio replică. El a trântit lucruri pe acolo. În noaptea aia, au venit telefoanele de la domnul Badea, de la domnul Borcea. Încercau să găsească o cale de împăcare. A fost vreo lună în care Bonetti nu m-a mai băgat în echipă, am avut o răceală. Apoi, am revenit la sentimente mai bune. 

A fost un tip care a avut un impact pozitiv asupra mea. Noi eram obişnuiţi cu tipul de antrenor comunist, te simţeai urmărit cu lupa şi în teren şi în afară. El era foarte relaxat, chestia asta m-a ajutat şi mi-a dat altă viziune asupra fotbalului”, a declarat Luchin, despre acel meci, conform Gsp.

De-a lungul carierei de antrenor, Dario Bonetti a avut trei mandate la Dinamo: 23 iunie - 2 octombrie 2009 (10 meciuri), 10 aprilie - 12 noiembrie 2012 (31 de meciuri) şi 10 iulie - 14 septembrie 2021 (opt meciuri).

Afla mai multe despre: dinamobonettiluchin 

viewscnt
Articole similare