Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Ne dă speranţe”. Ce a sesizat fostul secund al echipei naţionale după eşecul României cu Slovenia: ”Rău este că...” | EXCLUSIV

”Ne dă speranţe”. Ce a sesizat fostul secund al echipei naţionale după eşecul României cu Slovenia: ”Rău este că...” | EXCLUSIV

Echipa națională

Comentarii

Nicolae Dică (42 de ani) a tras concluzii după eşecul suferit de naţionala României în faţa Sloveniei. Fostul antrenor secund din mandatul lui Mirel Rădoi a tras un semnal de alarmă cu privire la debuturile unor jucători la prima reprezentativă.

România a pierdut meciul amical disputat pe Cluj Arena în faţa selecţionatei Sloveniei, scor 1-2.

După o primă repriză în care nivelul jocului arătat de naţionala lui Edi Iordănescu a fost unul dezamăgitor, partea secundă a venit cu o creştere la nivelul calităţii exprimării în joc, aspect ce s-a concretizat prin golul superb marcat de Denis Drăguş.

Totuşi, nu a fost suficient, astfel că România s-a văzut nevoită să fie învinsă din nou de Slovenia.

Peste alte câteva zile, mai precis, duminică, naţionala României o va întâlni pe vecina Republica Moldova, tot într-o partidă de verificare.

”Ne dă speranţe”. Ce a sesizat fostul secund al echipei naţionale după eşecul României cu Slovenia: ”Rău este că...” | EXCLUSIV

Nicolae Dică, fost antrenor secund în mandatul lui Mirel Rădoi la echipa naţională, a fost invitat la Orange Sport şi a vorbit în cunoştinţă de cauză despre momentul prin care trece prima reprezentativă.

Tehnicianul a subliniat că media de vârstă a ”tricolorilor” este una relativ scăzută şi că jucătorii convocaţi trebuie să evoluează constant la echipele de club pentru a putea evolua în tricoul echipei naţionale a României.

”Prima repriză a fost foarte slabă. Adversarul ne-a pus probleme, n-au reşit să ieşim din cel pressing cu doi atacanţi, n-am reuşit să avem posesie.

Defensiv am avut probleme, au avut şi alte ocazii de a marca. În afară de ce le-a spus Edi la pauză, a făcut şi un lucru bun şi s-a văzut.

A venit cu un mijlocaş central între fundaşii centrali şi am făcut superioritate 3 contra 2 pentru a ieşi din acel pressing. Am reuşit să le punem probleme, să dăm gol. O execuţie a lui Drăguş foarte frumoasă.

A doua repriză ne dă speranţe, din punctul meu de vedere. În afară de joc, să vorbim şi despre echipă, una cu mulţi jucători tineri, o medie de 23-24-25 de ani, un lucru bun.

Jucătorii debutanţi care au fost trebuie să ne bucure puţin, trebuie să continue să vină, să aibă evoluţii bune la echipele de club. Rău este că începem să jucăm de la 1, 2 sau 3-0 pentru advesari. 

Noi am făcut un lucru atunci. Mirel (n.r. Rădoi) venea după performanţe la echipa de tineret, deja terminau cu tineretul şi trebuie să facă pasul. E şi în funcţie de cum joacă jucătorii la echipele de club.

Nu poţi să chemi la infinit un jucător care nu joacă niciodată la echipa de club, aşa că trebuie să chemi şi pe alţii”, a declarat Dică, la Orange Sport.

Afla mai multe despre: echipa nationaladica 

viewscnt
Articole similare