Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

NEWS ALERT | Andrea Compagno, pe lista preliminară de convocări a naţionalei Italiei. Mihai Stoica: ”Veramente, a fost emoţionant” | EXCLUSIV

NEWS ALERT | Andrea Compagno, pe lista preliminară de convocări a naţionalei Italiei. Mihai Stoica: ”Veramente, a fost emoţionant” | EXCLUSIV

FCSB

Comentarii

Visul lui Andrea Compagno (26 de ani) a devenit realitate. A fost inclus, în premieră, în lista lărgită a primei reprezentative a Italiei pentru primele două meciuri din preliminariile pentru EURO 2024. Mihai Stoica a povestit cum a reacţionat jucătorul la auzul veştii.

Andrea Compagno a primit o veste cum nu se poate mai bună în urmă cu foarte puţin timp. 

Golgheterul FCSB-ului a fost convocat, în premieră, în lotul lărgit la naţionalei Italiei pentru meciurile cu Anglia (23 martie) şi Malta (26 martie), din preliminariile pentru Campionatul European din Germania 2024.

NEWS ALERT | Andrea Compagno, pe lista preliminară de convocări a naţionalei Italiei. Mihai Stoica: ”Veramente, a fost emoţionant” | EXCLUSIV

Mihai Stoica a fost invitat la Orange Sport şi a dat marea veste în direct. A fost vizibil emoţionat şi a explicat cum a reacţionat şi Compagno.

Managerul general al celor de la FCSB a povestit că a primit un mail din partea Federaţiei Italiene de Fotbal, în timp ce era pe drum spre studiol Orange Sport.

”Veramente, a fost emoţionant. Rar mi se întâmplă. Că este lista lărgită nu are nicio importanţă. Să fie convocat la campioana Europei. E un motiv în plus pentru cei tineri că poate să ajungă acolo unde doar visează.

Are o sârguinţă cum rar mi-a fost dat să văd. Orice alt jucător nu avea cum să joace în astea două meciuri. A fost criticat, dar el a jucat fenomenal. El marchează.

Acum jumătate de oră m-a sunat Argăseală şi mi-a zis că <<Te-ai utiat pe mail?>>, <<Nu>>, <<Compagno e la naţională>>. Prima dată mă gândeam care naţională. <<Mă iei la mişto>>. M-am uitat şi era adevărat. Am primit pe drum (n.r. spre emisiune) vestea.

Nu am avut niciun jucător care să fie convocat la asemenea nivel. E posibil să ştie toate lumea că FCSB e o vitrină pentru fotbalişti. Foarte mulţi fotbalişti nu au existat la echipa naţională până au venit la noi.

Compagno chiar vrea să meargă, să se materializeze, nu doar să fie pe lista preliminară. Mi-aş dori din toată inima chiar să fie convocat. Vorbisem cu el mai devreme (n.r. cu Gigi Becali), dar nu ştiam”, a declarat Mihai Stoica, la Orange Sport.

Recent, Andrea Compagno a dat un amplu interviu în celebra Gazzetta dello Sport, în care a vorbit despre începuturile sale în cariera de fotbalist şi despre obiectivele pe care le are, unul dintre ele să joace pentru naţionala Italiei.

Compagno este golgheterul la zi al FCSB-ului în acest sezon. A marcat 16 goluri în 24 de meciuri în Superligă.

În 2022, Andrea Compagno a fost jucătorul italian cu cele mai multe goluri în toate competiţiile, peste Ciro Immobile.

Mail-ul primit de FCSB din partea Federaţiei Italiene de Fotbal:

”Andrea Compagno a fost selectat în lista preliminară pentru meciurile cu Anglia, 23 martie de la ora 21:45, de la Napoli şi cu Malta, 26 martie, de la ora 21:45” şi a fost citit de Mihai Stoica, în direct.

Cariera lui Andrea Compagno, de la diviziile inferioare din Italia la naţionala campioană a Europei

În Italia, Andrea Compagno a evoluat în mare parte a carierei doar în Serie D, la formaţii ca Pinerolo FC, SSD Argentina Arma, Borgosesia Calcio sau Nuorese Calcio.

În 2018, a ajuns în campionatul din San Marino, la Tre Fiori, unde a marcat de 27 de ori în 41 de meciuri. A câştigat un titlu, o Cupă şi a devenit golgheterul campionatului san-marinez.

În iulie 2020, s-a transferat la U Craiova 1948, alături de care a promovat în prima ligă din România, iar în august 2022 a ajuns la FCSB, pentru suma de 1,5 milioane de euro.

  • 1,4 milioane de euro este cota de piaţă a lui Andrea Compagno, conform site-ului de specialitate transfermarkt.com.

Afla mai multe despre: fcsbcompagnoitalia 

viewscnt
Articole similare