Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Nicolae Dică rupe tăcerea! Cuvintele spuse în faţă de Adrian Mititelu au dus la plecarea de la FC U Craiova: "Asta a zis" | EXCLUSIV

Nicolae Dică rupe tăcerea! Cuvintele spuse în faţă de Adrian Mititelu au dus la plecarea de la FC U Craiova: "Asta a zis" | EXCLUSIV

FC U Craiova

Comentarii

Fostul antrenor de la FC U Craiova, Nicolae Dică, a oferit mai multe detalii despre experianţa scurtă la echipa din Oltenia. El a dezvăluit discuţia de adio cu patronul Adrian Mititelu, care şi-a pierdut răbdarea, din nou, în privinţa băncii tehnice.

Nicolae Dică a dezvăluit cum a plecat de la FC U Craiova

Nicolae Dică a lăsat-o pe FC U Craiova 1948 pe locul 11 în Superliga, cu şase puncte, după doar o lună pe banca tehnică. 

El a recunoscut că imediat după meciul-thriller cu Petrolul Ploieşti, scor 4-3, Adrian Mititelu a vorbit cu el şi i-a spus că şi-a pierdut răbdarea. După ce situaţia a devenit clară, Nicolae Dică i-a transmis direct că puteau face performanţă cu echipa din Oltenia. 

"Cinci etape, da... O lună de zile. Şi eu am fost surprins. Câştigasem două jocuri, jucasem foarte bine, cu Petrolul am început prost, dar am reuşit să punem presiune, ei marcau pe contraatac. Nu am fost mulţumit de acel joc, pe fază defensivă. Pe faza ofensivă chiar eram dezamăgit că n-am marcat şi mai mult. Sub şapte, opt ocazii n-am avut pe joc, am avut probleme pe faza defensivă, cu Petrolul şi U Cluj. Îmi propusesem să lucrăm defensiv mult mai mult, dar a fost perioada foarte scurtă şi n-am mai avut timp. 

(n.r. - Când s-a luat decizia despărţirii dintre Nicolae Dică şi FC U Craiova) Dimineaţa la bază a venit patronul (n.r. - Adrian Mititelu), am discutat şi am ajuns la concluzia că e mai bine ca eu să plec.

Dânsul a zis că nu mai are răbdare, că nu ştie ce să facă şi asta a fost. Când am venit, discuţia a fost că am mână liberă să fac ce doresc şi obiectivul e play-off-ul. Ştiam că veneau antrenori 3, 5, 8 etape şi i-am spus să se gândească bine, că eu nu-mi doresc. 

Iată că n-au avut răbdare. Eu eram, nu pot spune mulţumit, dar eram pe un drum bun. Problema la mine e că am prea multă încredere în oameni şi în ce discutăm. Am avut clauză, n-am renunţat la toată clauza şi am avut o discuţie să ajungem la un numitor comun. Nu-mi place să mă cert de pe unde plec. Am rămas plăcut surprins ca după o lună de zile am primit nouă, 10 mesaje de la jucpători că le pare rău şi că ei credeau că putem face treabă bună", a declarat Nicolae Dică, la Orange Sport. 

Nicolae Dică, despre relaţia patron - antrenor la FC U Craiova

"Relaţia cu Adrian Mititelu a fost bună, n-am vorbit niciodată la telefon, ne vedeam de două ori pe săptămână. Am avut mână liberă. Din păcate se aştepta să câştigăm mai multe puncte. Voia să ştie ce gândesc, îi explicam ce pregătesc, cum pregătesc jocul. Nu, la schimbări nu se implica, nu pot minţi.

Ştia ora antrenamentelor, din exterior, mi-am făcut ciclul săptămânal dorit. Dânsul a zis că nu mai are răbdare, nu ştiu exact care a fost motivul. Când ne-am despărţit i-am spus aşa. Dacă rămâneam împreună, făceam performanţă", a adăugat Nicolae Dică, după plecarea de la FC U Craiova. 

Nicolae Dică i-a răspuns lui Florin Prunea şi contestatarilor

Pe antrenor l-au deranjat anumite păreri privind saltul pe care l-a făcut la echipele importante din Superliga, iar printre cei cărora le-a răspuns a fost şi Florin Prunea. 

"Am văzut nişte lucruri. Mă refer la domnul Prunea, care a venit şi... Cum de am ajuns eu la Craiova, ce mă recomandă, ce am făcut eu. Am promovat o echipă de la Liga 3 la Liga 2 cu 250.000 de euro buget, de la 800 lei la 2.000 de lei salarii.

Apoi am venit la Steaua (n.r. - FCSB) şi ne-am luptat la campionat până în ultima etapă, am fost în play-off de Champions League, cu Sporting, unde am fost egalii lor trei reprize. Am venit din nou la Steaua (n.r. - FCSB), am dus echipa în Conference League. Sunt lucruri făcute bine, cu performanţe.

Mă recomanda ceva să antrenez Craiova. Oamenii când vin şi spun ar trebui să se documenteze puţin. Dacă luăm antrenorii dinainte de la FC U? Sunt lucruri pe care le-am făcut. Am mai văzut că unde a antrenat Dică, s-a dus direct sus. Nu, am luat-o de jos.

Am văzut un fost jucător că am fost la Mioveni şi am făcut două puncte. S-au făcut nouă puncte, apoi nu s-au mai făcut puncte când nu s-au mai dat bani la echipă. E greu să-i mai motivezi pe jucători. În ianuarie şi februarie am făcut puncte. E uşor să loveşti într-un antrenor, dar să vii cu argumente", a încheiat Nicolae Dică, la Orange Sport.  . 

Deja, interimarul ales de Adrian Mititelu a oferit primele declaraţii, înainte de FC U Craiova - Rapid Bucureşti, vineri, de la 21:30, în direct pe Orange Sport 1 şi Orangesport.ro. 

Afla mai multe despre: nicolae dicanicolae dica plecare fc u craiovaadrian mititeluantrenor fc u craiova 

viewscnt
Articole similare