You are here:

"Nu mai au valorile pe care le aveau". Fostul internaţional român trecut prin campionatul olandez, dezvăluiri despre adversara României | EXCLUSIV

"Nu mai au valorile pe care le aveau". Fostul internaţional român trecut prin campionatul olandez, dezvăluiri despre adversara României | EXCLUSIV

EURO

Comentarii

Ioan Andone, fostul mare internaţional român cu o experienţă vastă în marile campionate europene, precum Spania şi Olanda, în anii 90', a dezvăluit modalitatea în care a progresat fotbalul din Ţările de Jos.

Ioan Andone, un jucător emblematic al celor de la Dinamo Bucureşti şi totodată antrenor al "câinilor roşii", a vorbit despre informaţiile pe care le-a căpătat în perioada sa petrecută în timpul carierei sale ca jucător în campionatul Olandei, la Heereveen. Andone şi-a încheiat cariera sa de jucător la formaţia din Eredivisie, grupare care a lansat fotbalişti uriaşi în istoria fotbalului european, precum Klaas-Jan Huntelaar şi Ruud van Nistelrooy.

Ioan Andone a dezvăluit importanţa sistemului 4-3-3 în întreaga istorie a fotbalului olandez, şi cum această aşezare în teren a ajuns să fie implementată încă din timpul junioratului, în Ţările de Jos.

Ioan Andone: "Toată lumea juca 4-3-3, de la 10 ani până la seniori"

"Impactul a fost extrem de mare pentru că toată lumea juca 4-3-3. De la 10 ani până la seniori, toată lumea învăţa sistemul ăsta care văd că şi în zilele de astăzi se păstrează şi la echipa naţională. Sunt nişte fotbalişti puternici în duelurile 1 la 1 pentru că asta se antrenează în Olanda, dar nu mai au valorile pe care le aveau pe vremuri.", a declarat Ioan Andone, pentru Orange Sport.

Olanda este adversara României în optimile de finală ale Campionatului European din Germania. Batavii speră să spele ruşinea rezultatului din ultima etapă a fazei grupelor, o înfrângere cu scorul de 3-2 împotriva Austriei, rezultat care a trimis-o pe Olanda pe locul 3 al grupei D.

Afla mai multe despre: euro 2024romaniaolandacampionatul europeanioan andone 

viewscnt
Articole similare