Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Nu şi-a dat seama?! Serie A a şters imaginea cu Ştefan Radu, care purta un simbol revoltător pe mâneca hanoracului | FOTO

Nu şi-a dat seama?! Serie A a şters imaginea cu Ştefan Radu, care purta un simbol revoltător pe mâneca hanoracului | FOTOgalerie foto

Serie A

Comentarii

Ştefan Radu (37 de ani), fotbalistul emblematic al lui Lazio, a fost în mijlocul galeriei în Derby della Capitale. Sâmbătă, Lega Serie A a publicat o imagine cu fostul fundaş român printre fanii italieni, însă a şters imaginea de pe Facebook la scurt timp, după ce s-a observat un simbol nazist pe hanoracul fostului fotbalist.

Ştefan Radu, surprins cu un simbol nazist pe hanorac! Serie A a şters imaginea cu fostul fotbalist al lui Lazio

Echipa AS Roma a învins la limită, sâmbătă seara, formaţia Lazio, scor 1-0, în Derby della Capitale. Gianluca Mancini a marcat în minutul 42, iar elevii lui De Rossi sse află pe locul 5, cu 55 de puncte, în timp ce Lazio este pe 7, cu 46 de puncte.

La capitolul imagine, suporterii laziali au punctat prin aducerea lui Ştefan Radu în mijlocul Curva Nord. Chiar fundaşul român a marcat momentul şi s-a filmat în galerie, alături de cei care i-au fost alături din 2008, atunci când a fost transferat de la Dinamo. 

Totuşi, publicaţii din Italia au sesizat un aspect în privinţa prezenţei românului pe Stadio Olimpico. 

La Repubblica scrie că imaginea publicată de Serie A cu Ştefan Radu a fost ştearsă, după ce simbolul de pe mâneca stângă a hanoracului a fost catalogat drept nazist. Concret, înainte de numele clubului Lazio apar literele SS stilizate sub forma organizaţiei paramilitare care asigura securitatea Partidului Nazist, în perioada lui Adolf Hitler. 

"Pe manşeta mânecii stângi a hanoracului său este scris SS Lazio, adică numele clubului. Cu excepţia faptului că sunt scrise exact cu fontul SS al lui Adolf Hitler", transmite publicaţia La Repubblica.

Nu este prima dată când Ştefan Radu este în mijlocul unui eveniment asociat cu regimul totalitar din Germania nazistă. 

În 2012, fostul fundaş al naţionalei României a fost achitat pentru un salut care a fost interpretat drept nazist făcut chiar în faţa galeriei lui Lazio. După multe discuţii şi o investigaţie, Ştefan Radu a scăpat: "Nici măcar nu ştie ce este salutul nazist", spunea Gian Michele Gentile, avocatul clubului din Roma. 

Ştefan Radu a evoluat în 426 de partide, în tricoul celor de la Lazio, fiind totodată şi deţinătorul recordului pentru cele mai multe prezenţe, în istoria clubului din Serie A. Alături de Lazio, Radu a cucerit trei Cupe ale Italiei şi trei Supercupe ale Italiei, pe lângă numeroase prezenţe în cupele europene.

Afla mai multe despre: stefan radustefan radu laziostefan radu ss lazio 

viewscnt
Articole similare