Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

O echipă din Anglia va începe sezonul viitor cu opt puncte în minus! Pentru ce a fost încasată pedeapsa

O echipă din Anglia va începe sezonul viitor cu opt puncte în minus! Pentru ce a fost încasată pedeapsa

Fotbal

Comentarii

Liga Engleză de Fotbal (EFL) a anunţat vineri că i-a retras opt puncte pentru sezonul viitor echipei engleze Wigan, recent retrogradată din Championship în League One.

Wigan va începe sezonul viitor cu opt puncte în minus

Cauza principală care a dus la luarea acestei decizii este faptul că oficialii grupării Wigan nu au depus în cont fondurile necesare pentru acoperirea salariilor.

Data limită pentru această acţiune a fost 24 mai, Este pentru a doua oară în acest sezon când EFL sancţionează clubul luându-I puncte pentru sezonul următor, în timp ce Wigan a ajuns pentru a cincea oară în sezonul 2022-2023 să nu reuşească să-şi plătească la timp jucătorii.

Se aşteaptă ca Wigan să facă apel la decizia luată de EFL. Clubul a retrogradat în acest sezon din Championship (al doilea eşalon fotbalistic al Angliei) în League One (liga a treia).

Tot vineri, preşedintele clubului Wigan, Talal Al Hammad, a recunoscut că plăţile întârziate sunt „inacceptabile” şi a dezvăluit un plan pentru viitor, bazat pe pregătirea tinerilor jucători.

”Bugetul de salarii pentru sezonul viitor a fost aprobat. Va fi cu peste 65% mai mic decât în ​​acest sezon, ceea ce îl face un buget mult mai viabil din punctul de vedere al proprietarilor”, a conchis Talal Al Hammad.

În urmă cu 11 ani, Wigan reuşea cea mai mare performanţă din istoria clubului, când reuşea să câştige în premieră Cupa Angliei, împotriva lui Manchester City.

Costel Pantilimon jucase în toate meciurile din competiţie înaintea finalei şi ar fi trebuit să joace şi în ultimul act, dar a fost scos dintre buturi la partida cu Wigan.

Afla mai multe despre: wigan 

viewscnt
Articole similare