Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OFICIAL | Un jucător român tocmai a semnat cu ocupanta locului patru din Bundesliga! Ce sumă a fost plătită pentru transfer

OFICIAL | Un jucător român tocmai a semnat cu ocupanta locului patru din Bundesliga! Ce sumă a fost plătită pentru transfer

Transferuri

Comentarii

Ion Ciobanu (17 ani), internaţional moldovean de tineret, care are şi naţionalitate română, tocmai a prins transferul carierei. După ce a impresionat în tricoul echipei U17 a lui Nurnberg, tânărul atacant a fost achiziţionat de Union Berlin, ocupanta locului patru în Bundesliga.

Pe 1 iulie 2021, Ion Ciobanu, pe atunci în vârstă de doar 15 ani, a reuşit să facă un pas extrem de important pentru cariera sa, în Germania, la Nurnberg, formaţie aflată în 2.Bundesliga.

Tânărul atacant, care poate juca şi în flancuri, şi în spatele vârfului, a impresionat iniţial pentru echipa U16 a lui Nurnberg, înainte de a fi ”promovat” la cea U17.

Acesta a continuat să se facă remarcat, iar, la doi ani de la venirea în Germania, Ciobanu este aproape de a face încă un salt uriaş, de această dată către Bundesliga şi, poate, Champions League.

Ion Ciobanu, transferat de ocupanta locului patru din Bundesliga

Jucătorul de 17 ani a semnat oficial cu Union Berlin, formaţie aflată pe locul al patrulea în Bundesliga şi care a ajuns până în optimile Europa League în acest sezon.

Echipa din capitala Germaniei, pentru care evoluează şi Aissa Laidouni, este la egalitate de puncte cu Freiburg, ocupanta poziţiei a cincea, cu doar o etapă rămasă, dar are un golaveraj superior.

În acest context, dacă Union reuşeşte acelaşi rezultat ca Freiburg în ultima rundă, atunci se va califica pentru prima dată în istorie în Champions League.

Clubul din Berlin a fost nevoit să plătească 20.000 de euro în despăgubiri pentru a îl aduce pe Ciobanu la echipă, iar acesta se va alătura, cel puţin iniţial, formaţiei U17.

Considerat unul dintre marile talente ale Republicii Moldova, Ion Ciobanu este un component al selecţionatei basarabene U17, pentru care a marcat un gol în cinci apariţii,

Atacantul are şi naţionalitate română însă, astfel că încă ar putea fi tentat să schimbe ţara pe care o reprezintă, în cazul în care cei de la FRF decid că îl doresc pe atacant.

A mai existat un caz similar în trecut, cel al lui Virgiliu Postolachi, care s-a lăsat cu mare scandal, dar acesta s-a dovedit oricum a nu fi fost, în cele din urmă, o pierdere foarte mare.

Afla mai multe despre: ion ciobanu 

viewscnt
Articole similare