Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OFICIAL | Decizia luată de Sheriff Tiraspol cu privire la Yuryi Vernydub. Antrenorul ucrainean a fost pe front şi a luptat împotriva Rusiei

OFICIAL | Decizia luată de Sheriff Tiraspol cu privire la Yuryi Vernydub. Antrenorul ucrainean a fost pe front şi a luptat împotriva Rusiei

Campionate

Comentarii

Sheriff Tiraspol a anunţat oficial despărţirea de Yuryi Vernydub, antrenorul ucrainean care a fost pe frontul de luptă în ţara natală.

OFICIAL | Decizia luată de Sheriff Tiraspol cu privire la Yuryi Vernydub. Antrenorul ucrainean a fost pe front şi a luptat împotriva Rusiei

Sheriff Tiraspol a decis încetarea colaborării cu antrenorul care a făcut-o campioană în Moldova şi care a produs cea mai mare surpriză din ediţia recent încheiată a Ligii Campionilor.

În faza grupelor, clubul moldovean a învins-o pe Real Madrid, ulterior câştigătoarea Ligii Campionilor, scor 2-1, chiar pe terenul spaniolilor, Santiago Bernabeu, acolo unde nu au reuşit să se impună nici PSG, nici Chelsea, nici Manchester City, în fazele eliminatorii.

Dar la finalul seznului, conducerea clubului Sheriff Tiraspol a oficializat despărţirea de antrenorul Yuryi Vernydub şi a transmis mulţumiri acestuia.

”Din cauza circumstanţelor şi la solicitarea specialistului ucrainean Yuriy Vernydub, conducerea FC Sheriff şi antrenorul principal al clubului au oprit cooperarea de comun acord între cele două părţi.

Yuri Nikolayevich Vernidub a devenit antrenorul principal al clubului nostru în iarna anului 2021. În toamna lui 2021, a condus-o pe FC Sheriff în faza grupelor din Liga Campionilor şi în faza de primăvară a competiţiei europene, unde a jucat în turul eliminatoriu al Ligii Europa.

Yuri Nikolayevich Vernidub va rămâne pentru totdeauna în istoria clubului”, a anunţat clubul moldovean, pe reţelele de socializare.

Yuryi Vernydub: ”Nu am probleme la folosirea armelor de foc, ştiu să le folosesc"

În vârstă de 56 de ani, Yuryi Vernydub s-a înrolat în armată după ce Rusia a invadat Ucraina la sfârşitul lunii februarie.

"Fiul meu m-a sunat pe 24 februarie, la 4:30 dimineaţa, şi mi-a spus că ruşii ne-au atacat. Am ştiut atunci că mă voi întoarce în Ucraina pentru a lupta. Am avut nevoie de 11 ore pentru a ajunge din Tiraspol până la casa mea din Ucraina. Mi-am spus că, de îndată ce ajung acasă, mă voi duce şi mă voi înrola.

Apropiaţii au încercat să mă oprească. Soţia, copiii, nepoţii... Am rezistat presiunilor şi îi mulţumesc soţiei mele că m-a susţinut eventual. Ea îmi cunoaşte caracterul. Dacă iau o decizie, nu o voi schimba.

Am fi putut merge în Moldova şi această opţiune este încă deschisă pentru copiii mei, pentru soţiile lor, pentru nepoţii mei. Dar eu şi soţia mea - rămânem aici cu siguranţă.

Dar am luat decizia mea, aşa că totul este în regulă. Nu mi-e frică. Am fost în armată când eram tânăr – era obligatoriu să o fac timp de doi ani. Dar era într-o unitate pentru sportivi. Timp de două luni, am fost instruiţi în teorie şi după aceea am învăţat cum să mânuim o armă.

Dar asta a fost cu mult timp în urmă. Nu pot spune că am probleme la folosirea armelor de foc, ştiu să le folosesc", a povesit Vernydub, în luna martie.

Afla mai multe despre: sheriffvernydub 

viewscnt
Articole similare