You are here:

OFICIAL | Echipa fotbalistului român a retrogradat în liga a treia, deşi a încheiat sezonul pe locul 12. Care este motivul

OFICIAL | Echipa fotbalistului român a retrogradat în liga a treia, deşi a încheiat sezonul pe locul 12. Care este motivul

Stranieri

Comentarii

Bordeaux, fosta campioană a Franţei, a retrogradat în al treilea eşalon al fotbalului francez.

Gruparea de tradiţie din "Hexagon" şi-a retras cererea de recurs asupra deciziei organizaţiei DNCG de a nu-i permite să continue în Ligue 2, pe baza situaţiei financiare deficitare a clubului din sud-vestul Franţei. DNCG, sau Direction Nationale du Contrôle de Gestion, este o organizaţie a cărui scop este supravegherea conturilor cluburilor de fotbal ale asociaţiilor profesionale din Franţa şi colaborează cu Ligue du Football Professionel, care se ocupă de organizarea primelor două ligi ale Franţei.

Bordeaux, retrogradată în liga a treia din Franţa

La Bordeaux este legitimat fostul fotbalist al Farului Constanţa, Alexi Pitu, cumpărat de francezi de la Constanţa pentru suma de 2.000.000 de euro, în ianuarie 2023.

Conducerea celor de la Bordeaux au anunţat prin intermediul unui comunicat faptul că nu vor face recurs la ultima decizie a DNCG de a retrogradata echipa în al treilea eşalon al fotbalului francez. În cazul în care clubul nu va respecta cerinţele organizaţiei pentru următoarele verificări, aceştia ar putea suferi retrogradări consecutive.

Conform L'Equipe, oficialii celor de la Bordeaux au sperat la o investiţie venită din partea companiei Fenway Sprots Group, companie care deţine clubul de baseball Boston Red Sox, cât şi gigantul din Premier League, Liverpool. Însă, negocierile au picat, iar Bordeaux a fost nevoită să comunice faptul că îşi vor retrage cererea de recurs. Bordeaux a încheiat pe locul 12 în sezonul precedent din Ligue 2, poziţie în clasament departe de zona retrogradării în a treia ligă din Franţa.

Afla mai multe despre: bordeauxalexi pituligue 1ligue 2franta 

viewscnt
Articole similare