Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OFICIAL | Lovitură uriaşă dată de U Cluj! Omul care i-a descoperit pe Joao Felix, Griezmann, Falcao sau Alphonso Davies a semnat cu ”şepcile roşii”

OFICIAL | Lovitură uriaşă dată de U Cluj! Omul care i-a descoperit pe Joao Felix, Griezmann, Falcao sau Alphonso Davies a semnat cu ”şepcile roşii”

U Cluj

Comentarii

”Artur Manuel de Sousa “Néné” Reis, scouter-ul care i-a descoperit pe Radamel Falcao, Antoine Griezmann, Ruben Neves, Joao Felix şi Alphonso Davies, este noul manager al Departamentului de Scouting al U Cluj”, au anunţat ”şepcile roşii”, prin intermediul unui comunicat pe site-ul oficial.

U Cluj a reuşit să dea o lovitură importantă în ceea ce priveşte stafful tehnic al clubului, după ce l-a adus în Ardeal pe Nene Reis, noul manager al Departamentului de Scouting al ”şepcilor roşii”.

Venirea sa a fost anunţată oficial de finalista Cupei României, care i-a făcut şi o scurtă descriere portughezului, prezentând CV-ul extrem de impresionant al acestuia.

Lovitură uriaşă dată de U Cluj

Néné Reis lucrează de peste 30 de ani ca specialist în domeniul scouting-ului şi a analizei de jucători. În CV-ul scouter-ului portughez se găsesc echipe precum FC Porto, Leicester City, Inter Milano, Red Bull Salzburg sau Paris Saint-Germain.

La clubul englez, Néné Reis a activat ca First Team Senior Scout, între 2015 şi 2017, perioadă în care “vulpile” au luat titlul în Premier League (2015/2016) şi au ajuns între primele opt echipe în Liga Campionilor (2016/2017) după ce au câştigat o grupă cu FC Porto, FC Copenhaga şi Club Brugge, au depăşit în şaisprezecimi FC Sevilla şi au pierdut în sferturi cu Atletico Madrid.

La FC Porto, clubul din oraşul său natal, Néné Reis a lucrat între 2008 şi 2015, ocupând diverse poziţii, printre care cele de coordonator adjunct al departamentului de scouting şi de team manager al echipelor U13 până la U23 ale clubului portughez.

Néné Reis a fost trainer şi a ţinut cursuri pentru cluburi precum Inter Milano, Red Bull Salzburg, Paris Saint-Germain sau Academica de Coimbra”, se arată în mesajul postat de cei de la U Cluj.

Prima reacţie a noului manager al Departamentului de Scouting al U Cluj

Lusitanul a oferit şi o primă reacţie după sosirea în România, explicând cum de a ales să dea curs ofertei de la U Cluj, având în vedere pentru ce echipe lucra anterior.

La vârsta mea am acumulat multă experienţă la nivel înalt, lucrând cu cluburi de top din lume. În ultimii ani am fost în Portugalia în prima divizie, pentru că aveam nevoie de un proiect nou unde să reconstruiesc ceea ce înseamnă scouting.

Aici pot face asta. Pentru mine e important pentru că nu exista un departament scouting aici la ”U” Cluj. Pot contura un departament bun şi să ajut echipa, desigur. Pentru mine e o provocare, dar simt că am nevoie de asta pentru viaţa mea. Provocările sunt în sângele meu.

E diferit, o altă ţară, altă limbă, altă cultură şi alte persoane. Pentru mine e foarte imporant să ştiu ce se întâmplă în lume în ceea ce priveşte scoutingul.

Încercăm să implementăm un model de joc atractiv. E important să practici un fotbal pe care fanii să îl aprecieze, astfel încât să revină la stadion cu un zâmbet.

Când nu joci spectaculos, nu ne place jocul, ai pasiunea pentru echipă, însă e puţin diferit. Trebuie să existe calitate în joc. E foarte important ca pe teren să dai totul, pentru că fotbalul se joacă pentru suporteri.

Fanii se asociază cu echipa. Jucătorii sunt aici, poate în anii ce urmează nu vor mai fi, dar fanii rămân, deci muncim pentru ei şi trebuie să lucrăm din greu însă şi calitativ.

Pot să zic că suntem pe drumul cel bun. Conducerea a adus clubul din divizia a 4-a în prima divizie. Trebuie să rezistăm acum pe final de campionat, dar eu cred că nu vor fi probleme”, a spus lusitanul.

Afla mai multe despre: “néné” reis 

viewscnt
Articole similare