You are here:

OFICIAL | Pepe şi-a anunţat retragerea din fotbal, la vârsta de 41 de ani. Portughezul a pus capăt unei cariere în care a cucerit 33 de trofee

OFICIAL | Pepe şi-a anunţat retragerea din fotbal, la vârsta de 41 de ani. Portughezul a pus capăt unei cariere în care a cucerit 33 de trofee
Comentarii

Pepe, fostul fundaş al celor de la Real Madrid şi al naţionalei Portugaliei şi-a anunţat retragerea din fotbal.

Fostul internaţional portughez şi-a anunţat retragerea din cariera sa de fotbalist profesionist printr-un video postat pe reţelele de socializare. Celebru pentru agresivitatea sa, cât şi pentru calităţile sale defensive, Pepe a petrecut 10 ani la Real Madrid, perioadă în care a reuşit să scrie istorie alături de gruparea madrilenă. Transferat de la FC Porto în anul 2007 în schimbul sumei de 30 de milioane de euro, Pepe a îmbrăcat tricoul "Los Blancos" în 334 de partide în toate competiţiile.

Alături de madrileni, Pepe a cucerit trei trofee UEFA Champions League, două Campionate Mondiale ale Cluburilor, cât şi opt trofee pe plan intern, în Spania. Pepe a contribuit la câştigarea titlului european din 2016, cât şi a trofeului UEFA Nations League, în anul 2019, pentru echipa sa naţională, Portugalia.

Ultimul meci oficial disputat de Pepe

Pepe a petrecut ultimul sezon la FC Porto, formaţie care l-a lansat în fotbalul mare. La capătul sezonului, acesta a părăsit-o pe FC Porto şi a fost convocat la naţionala Portugaliei, pentru turneul EURO 2024, la vârsta de 41 de ani.

Portughezul a devenit cel mai vârstnic jucător din istoria Campionatului European după ce a evoluat în partida cu Franţa, din sferturile ediţiei din Germania, la vârsta de 41 de ani şi 130 de zile. Partida încheiată cu victoria Franţei la loviturile de departajare a reprezintat şi ultimul meci disputat de veteranul din apărarea lusitanilor, în cariera sa de fotbalist profesionist.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pepe (@official_pepe)

Afla mai multe despre: pepeportugaliaportoreal madrid 

viewscnt
Articole similare