Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OFICIAL | Un nou transfer pentru Dayro Moreno, la fix 13 ani după plecarea de la FCSB! Unde a ajuns să evolueze columbianul şi cum arată acum acesta

OFICIAL | Un nou transfer pentru Dayro Moreno, la fix 13 ani după plecarea de la FCSB! Unde a ajuns să evolueze columbianul şi cum arată acum acestagalerie foto

FCSB

Comentarii

Plecat de la FCSB pe 1 ianuarie 2010, după doar doi ani la Bucureşti, fix 13 ani mai târziu, Dayro Moreno (37 de ani) a prins un nou transfer, revenind la echipa cu care câştiga Copa Libertadores în 2004, Once Caldas.

Sosit la FCSB pe 1 ianuarie 2008, Dayro Moreno l-a costat o sumă importantă pe Gigi Becali, 1,75 milioane de euro, fiind considerat unul dintre cei mai promiţători jucători din fotbalul columbian în acea vreme.

În vârstă de doar 22 de ani atunci, Moreno tocmai cucerise titlul alături de Once Caldas, formaţie cu care mai câştigase deja o Copa Libertadores şi un campionat.

Din păcate pentru jucător şi club, sud-americanul nu a reuşit să se integreze niciodată la FCSB, iar, după doar doi ani, deja părăsea Capitala, revenind chiar la cei de la Once Caldas.

În următorii ani, columbianul avea să evolueze majoritar în ţara natală, dar şi la Tijuana, în Mexic, şi la Club Deportivo Oriente Petrolero, în Bolivia.

Ajuns la 37 de ani, urmând să împlinească 38 în septembrie, Dayro Moreno se apropie de finalul carierei şi a găsit modul perfect de a îşi agăţa ghetele în cui.

Un nou transfer pentru Dayro Moreno, la fix 13 ani după plecarea de la FCSB

Pe 1 ianuarie 2023, la exact 13 ani după despărţirea de FCSB, Moreno a revenit, din nou, la Once Caldas, formaţie cu care a semnat pentru a patra oară.

Revenirea sa fusese confirmată încă de la începutul lunii decembrie, dar mutarea a putut fi oficializată doar pe 1, odată cu începerea perioadei de mercato.

Bine ai venit acasă”, i-au urat cei de la Once Caldas lui Moreno, în momentul revenirii la club.

Moreno, legendă a Once Caldas

Considerat o adevărată legendă a Once Caldas, Dayro Moreno a însumat 211 apariţii şi 89 de goluri în tricoul cvadruplei campioane a Columbiei.

Fostul jucător de la FCSB a fost părtaş la două dintre acele titluri, dar şi la cea mai mare performanţă din istoria clubului, singura Copa Libertadores câştigată.

În contrast, în perioada petrecută la FCSB, jucătorul cu 31 de apariţii pentru naţionala Columbiei a reuşit să însumeze doar 13 goluri în 55 de partide, fără să câştige vreun trofeu.

Afla mai multe despre: dayro moreno 

viewscnt
Articole similare