Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Olimpiu Moruţan, ca şi plecat de la Galatasaray! Antrenorul a confirmat despărţirea: ”Alegem ce e mai bun pentru el”

Olimpiu Moruţan, ca şi plecat de la Galatasaray! Antrenorul a confirmat despărţirea: ”Alegem ce e mai bun pentru el”

Stranieri

Comentarii

După un singur sezon petrecut la Istanbul, Olimpiu Moruţan (23 de ani) urmează să o părăsească pe Galatasaray. Românul va fi împrumutat la o rivală din Super Lig, noul antrenor al echipei sale anunţând că se caută cea mai bună variantă.

”Telenovela” transferului lui Olimpiu Moruţan este foarte aproape de final, românul urmând să o părăsească pe Galatarsay după un singur sezon la club.

Adus de Fatih Terim în Turcia, fostul jucător de la FCSB şi-a început bine aventura la Istanbul, dar până la jumătate sezonului nu mai era dorit de antrenorul său.

Domenec Torrent l-a înlocuit pe Terim şi a demonstrat, în mai mult rânduri, că nu îl consideră pe Moruţan destul de valoros pentru Galata, lăsându-l în afara lotului.

Nici noul antrenor, Okan Buruk, nu s-a dovedit a fi un fan al românului, astfel că a luat decizia de a îl lăsa pe mijlocaş să părăsească clubul.

Totuşi, ”tricolorul” nu va fi vîndut, ci doar împrumutat, la o echipă din prima ligă a Turciei care s-a clasat deasupra Galatei în ultimul sezon.

Ar fi vorba despre Sivasspor, ocupanta locului 10 în ultimul sezon, care va evolua în Europa League după ce a cucerit Cupa Turciei în ultimul sezon.

Olimpiu Moruţan, ca şi plecat de la Galatasaray

Antrenorul echipei, Riza Calimbay, a anunţat în urmă cu 10 zile că îl consideră pe Moruţan un ”jucător foarte bun” şi că îl aşteaptă la Sivasspor să impresioneze.

Preşedintele nostru încearcă. Ar fi bine dacă ar reuşi. E unul dintre jucătorii pe care îi dorim, un jucător foarte bun.

Poate că nu a avut şansă la Galatasaray şi nu s-a putut adapta, dar poate va reuşi la noi.

Aici va juca în Europa League. Ar fi o experienţă importantă pentru el şi ar putea reveni la Galatasaray cu o dorinţă mare.

De asemenea, ar fi o oportunitate şi pentru noi. Până la urmă, totul depinde de Galatasaray şi Moruţan”, spunea acesta Riza Calimbay.

Acum, antrenorul Galatei a confirmat că Moruţan va pleca, dar a punctat că se caută cea mai bună variantă.

"Vom încerca să alegem ceea ce este cel mai bine pentru el. Poate că îi va fi mult mai bine să meargă să joace undeva timp de un an.

Este cu adevărat talent, muncitor şi are un caracter foarte frumos. Cu toate acestea, trebuie să meargă undeva şi să îşi dovedească acea explozie", a spus Okan Buruk, potrivit Aspor.

Aşadar, Olimpiu Moruţan o părăseşte pe Galata după un singur sezon, în care a ”ajutat” echipa să se claseze pe locul al 13-lea în campionat.

33 de meciuri, trei goluri şi cinci pase decisive a reuşit să însumeze românul.

Afla mai multe despre: olimpiu moruţan 

viewscnt
Articole similare