Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OPINIE de Emil Grădinescu despre Gică Hagi şi ultimele sale declaraţii » Patima

OPINIE de Emil Grădinescu despre Gică Hagi şi ultimele sale declaraţii » Patima

Fotbal intern

Comentarii

Gazonul e ca mocheta şi sub el suprafaţa de joc e perfect plană. E cel mai bun teren din România în cea mai nefavorabilă climă, pentru că la Ovidiu aerul e sărat şi iarba are nevoie de tratamente speciale ca să nu se usuce.

Dar niciun tratament nu-l poate vindeca pe Hagi de nebunia lui. Fotbalul. Andone îşi face cruce, impresionat de ce vede. E pentru prima oară la Academie: "Nu credeam că se poate aşa ceva. Bravo lui Gică, şi-a riscat banii lui, bani pe care îi putea cheltui într-o viaţă de lux".

Aproape totul e ca în Vest. Există rampe pentru cărucioarele celor cu handicap, magazin pentru fani, toalete curate lună şi chiar cabine de comentariu confortabile. Şi drumul de acces către stadion, care taie câmpul pustiu, a fost asfaltat tot din banii lui Hagi. Totul pentru o pasiune. De fapt o patimă. Pentru că Hagi iubeşte fotbalul cu patimă şi tot cu patimă îşi apără jucătorii, chiar dacă au plecat de la club. Ultimul exemplu e Florin Tănase. "Nu e chemat la naţională pentru că e al lui Hagi!".


O mică aberaţie de care "Regele" trebuie iertat, că de aia e rege. Tănase nu a prins Euro pentru că aşa a gândit Iordănescu lotul. Iar între General şi Hagi există o simpatie indiscutabilă. E absurd să-l banuieşti pe Tata Puiu că nu l-a convocat pe Tănase pentru că aşa i s-a ordonat dintr-un birou din Federaţie. Şi ce te faci că, iată, nici Herr Daum nu are ochi să-l vadă pe noul decar al Stelei. Dacă doi îţi spun că eşti beat, te duci sa te culci.

Tănase va ajunge la naţională şi va fi un jucător important, dar trebuie să mai pună muschi pe el şi, de ce nu, să se mai maturizeze fotbalistic. Printre altele, să fie mai combinativ, să înceteze cu simulările.

Revenim la patima lui Hagi. Răbufnirea sa va spori presiunea de pe Tănase la următorul său meci la naţională. "Ia să vedem ce ştie Tase ăsta, pe care Gică îl laudă atât?”. O să spunem noi, specialişti şi mai ales cârcotaşi. Şi vor fi, poate, mai multe şanse că Tănase să clacheze.

Patima te poate face să pierzi din când în când contactul cu realitatea. Dar, fiind vorba de Rege, poate fi înţeleasă. Şi taxată, când e cazul.

viewscnt
Articole similare