Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ovidiu Burcă, despre relaţia dintre club şi galerie: ”Bocciu era şi când eram eu la Rapid. Făceam înţelegeri cu CFR, puneau la dispoziţie vagoane” | EXCLUSIV

Ovidiu Burcă, despre relaţia dintre club şi galerie: ”Bocciu era şi când eram eu la Rapid. Făceam înţelegeri cu CFR, puneau la dispoziţie vagoane” | EXCLUSIV

Rapid

Comentarii

Ovidiu Burcă (44 de ani) a fost invitat în studioul Orange Sport şi a fost chestionat cu privire la cele mai importante subiecte în care sunt implicate două dintre cluburile pe la care a trecut nu cu foarte mult timp în urmă: Dinamo şi Rapid.

Daniel Niculae este cercetat în libertate într-un dosar privind folosirea ilegală de materiale pirotehnice pe stadioane, în timpul desfăşurării meciurilor de fotbal. 

În acelaşi dosar au primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile liderul galeriei, Liviu ”Bocciu” Ungurean, dar şi doi ultraşi ai Rapidului.

Care era relaţia la Rapid între club şi galerie înainte de ”era” Dan Şucu: ”Le propusesm să facă un ONG să fie totul transparent”

Despre subiectul în cauză s-a pronunţat şi Ovidiu Burcă, fost preşedinte al clubului din Giuleşti. Acesta este de părere că Daniel Niculae este nevinovat, iar galeria este cel de-al 12-lea jucător pentru Rapid.

”M-a surprins, îi cunosc şi pe şefii de galerie, sunt nişte oameni ok. Galeria Rapidului face parte din viaţa clubului. Vrei, nu vrei, trebuie să comunici cu ei, să colaborezi cu ei, dar m-a surprins turnura pe care au luat-o lucrurile. Cred că totuşi Nico (n.r. Daniel Nicolae) e nevinovat.

Şucu a zis oficial că pune la dispoziţia galeriei resurse pentru transport. Probabil că sunt unele coregrafii pe care şi clubul le poate susţine. Era şi în perioada noastră. Pentru deplasări, făceam anumite înţelegeri cu CFR, puneau la dispoziţie nişte vagoane. Lucrurile era clare, transparente pentru ca oamenii să fie alături de echipă. 

La vremea respectivă, le propusesm să se organizeze într-un ONG să fie totul transparent, să nu existe semne de întrebare asupra relaţiei pe care acţionarii o aveau cu galeria, dar nu ştiu ce s-a întâmplat mai departe, nu am mai fost acolo.

Faptul că a fost linişte pe stadion a fost o schimbare de paradigmă foarte mare pentru că galeria şi zgomotul Giuleştiului sunt foarte importante pentru Rapid. În multe momente, astea sunt decisive. Era Bocciu şi când eram eu la Rapid. 

Nu am fost un personaj foarte iubit în Giuleşti tocmai şi prin felul meu de a fi. Am încercat întotdeauna să am o relaţie bună cu galeria, dar păstrând o anumită distanţă. Nu am avut niciodată asemenea discuţii cu ei ca preşedinte. Treaba asta a ţinut de bucătăria lor internă. Am rămas în relaţii foarte bune cu Nico.

E în joc imaginea clubului, iar dincolo de galeria şi ce înseamnă ea, clubul trebuie să aibă o anumită ţinută, nu se poate implica clubul în astfel de lucruri, mai ales că Rapidul vrea să fie acum un club de nivel european. 

La Rapid, la modul în care cantă galeria, cum se implică oamenii ăia, atmosfera care e pe stadion, torţele astea cum sunt o chestie care trec uneori nevăzute. Nu au nevoie de impactul ăsta.

E o atmosferă aşa de mişto, atât de frumoasă acolo nu văd rostul acelor torţe, fumigene, petarde. Nu mi se pare că dau o altă anvergură meciului, galeriei”, a declarat Burcă, la Orange Sport.

Ultima oară antrenor la Dinamo, Ovidiu Burcă a vorbit şi despre viitorul său profesional şi a precizat că este timpul să treacă la nivelul următor în carieră.

Afla mai multe despre: rapidovidiu burcadan sucubocciusuperliga 

viewscnt
Articole similare