You are here:

”Patronul Şucu, declaraţii gonflabile şi câteva petarde!”. Să continue sărbătoarea la Rapid: ”Voi paria pe un minim egal victorios cu FCSB” | EXCLUSIV

”Patronul Şucu, declaraţii gonflabile şi câteva petarde!”. Să continue sărbătoarea la Rapid: ”Voi paria pe un minim egal victorios cu FCSB” | EXCLUSIV

Rapid

Comentarii

Rapid a reuşit prima victorie din acest sezon pe teren propriu, dar a fost un succes aşa cum nu a mai trăit suflarea giuleşteană de foarte mult timp. Victima a fost echipa ”Regelui” Gică Hagi.

Rapid a câştigat cu 5-0 meciul cu Farul Constanţa de pe teren propriu, din runda cu numărul 13 din Superliga României.

La scurt timp, au curs elogiile pentru echipa lui Marius Şumudică, în timp ce Farul lui Gică Hagi a fost ”inundat” în critici.

Rapid, o stare de spirit: ”Beţia unei victorii poate înfrânge raţiunea!”. Dan Şucu, ironizat: ”Visul lui s-a împlinit formal”

Despre stările de spirit din cele două tabere care s-au întâlnit luni în Giuleşti a vorbit şi Marian Iancu. Acesta a făcut o analiză ”la sânge” la formaţia din Giuleşti, aşa cum a obişnuit în ultima vreme.

Totodată, fostul finanţator din fotbalul românesc a dat şi un pronostic pentru derby-ul dintre FCSB şi Rapid: giuleştenii nu vor pierde pe terenul campioanei.

”Văd că în Giuleşti continuă focurile de artificii după victoria cu 5-0 împotriva Farului lui Hagi! Înţeleg, dar era doar un meci între două echipe care la jumătatea campionatului fugeau de umbra retrogradării! 

Să fie acesta motivul pentru care la Rapid după mult timp e nuntă, botez, zi onomastică şi chiar sărbătoarea centenarului?! Beţia unei victorii poate înfrânge raţiunea!

Şi pe mine m-a luat un pic valul! Aşa cum am mai spus, am uitat de Rrahmani şi Krasniqi când l-am văzut pe Alex Dobre şi Boupendza în meciul cu Farul! 

Dar totuşi! Au învins în Giuleşti după şase luni o echipă de copii nevinovaţi de fotbal, înregimentaţi la un club cu mentalitate de academie de dat cu piciorul în minge şi e mare carnaval. Ok! S-a văzut bine! “Au făcut bine”! Vorba regelui Hagi! 

Dar vine examenul de maturitate şi Rapid nu e favorită cu campioana FCSB, conform declaraţiei lui Şumudică. Vom vedea cât au reuşit cei din Giuleşti să reclădească la aproape jumătate de campionat regulat, după ce s-au chinuit atât de tare să distrugă şi să dărâme tot ceea ce cu greu se clădise până în vară. 

Acesta este motivul pentru care-i dau credit lui Şumudică şi apreciez modestia şi echilibrul declaraţiilor date după meci! În rest, dacă mă iau după declaraţiile gonflabile ale patronului Şucu, Rapid joacă la victorie duminică cu FCSB, făcând referire la Transfermarkt şi valoarea iluzorie a lotului sau la sumele aşa-zis investite de acesta, în realitate câteva mici petarde! 

Totuşi, trebuie să luăm în seamă cele câteva petice de esenţă tare făcute odată cu venirea antrenorului Şumudică, sau în acea perioadă, anume: Siegrist, Paşcanu, Dobre, Njie, Tobias, Boupendza.

Aceştia, alături de “mai vechii” Petrila, Borza, Grameni, Manea, Braun şi evident Săpunaru, au capacitatea de a relansa cursa pentru play-off, fapt pentru care voi fi optimist şi voi paria pe un minim egal victorios pentru Rapid în meciul de “Europa League” cu campioana FCSB! 

Visul lui Şucu s-a împlinit formal! Duminică Rapid va juca o adevărată etapă de cupă europeană”, a declarat Marian Iancu, potrivit Orange Sport.

În urma victorei cu Farul, Rapid a urcat pe locul 10, cu 16 puncte în 13 etape, la trei lungimi în spatele ultimei poziţii care duce în play-off.

În runda următoare, Rapid va disputa derby-ul cu FCSB pe Arena Naţională, duminică, de la ora 21:00, în etapa a 14-a din sezonul regulat al Superligii.

Articol de: Răzvan Ionaşcu

Afla mai multe despre: rapidsuperligamarian iancu 

viewscnt
Articole similare