Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Petrescu şi-a spus contractul! Paragraful care "i-a blocat" pe şefii lui CFR Cluj, inclusiv pe Varga: "Asta scrie, nu e inventat!" | EXCLUSIV

Petrescu şi-a spus contractul! Paragraful care "i-a blocat" pe şefii lui CFR Cluj, inclusiv pe Varga: "Asta scrie, nu e inventat!" | EXCLUSIV

CFR Cluj

Comentarii

Dan Petrescu şi-a păstrat funcţia de antrenor la CFR Cluj, după o discuţie cu acţionarii şi conducătorii campioanei României. Pentru Orange Sport, "Bursucul" a dezvăluit detalii din contractul pe care-l are cu echipa din Gruia.

Ce apare în contractul lui Dan Petrescu la CFR Cluj

Au fost zile de foc la CFR Cluj. Dan Petrescu s-a supărat din cauza presiunii puse asupra sa, iar Nelu Varga a reacţionat în mai multe rânduri prin intervenţii prin care a dorit să-l pună la punct. 

Printre altele, Nelu Varga a spus că pătrunderea în grupa de Conference League a fost un obiectiv îndeplinit doar pentru Dan Petrescu, întrucât conducătorii lui CFR Cluj au ţintit grupele Champions League sau Europa League. 

"Conference League nu a fost un obiectiv decât după ce a fost ratată acea rundă din Liga Campionilor", a spus şi preşedintele lui CFR Cluj, Cristi Balaj

După ce a ascultat, Dan Petrescu a reacţionat şi a dezvăluit ce scrie în contractul său. 

Astfel, "Bursucul" a semnat un contract pe doi ani, cu o clauză de reziliere în valoare de 400.000 de euro şi a subliniat faptul că nu are stipulat în contract câştigarea titlului în Superligă sau specificată competiţia europeană în care trebuie să o califice pe CFR Cluj. Antrenorul are doar introduse bonusuri pentru fiecare nivel pe care-l atinge. 

"Eu am contract pe doi ani şi vreau să-l duc până la capăt. Ştiţi foarte bine că am vrut să plec la naţională şi am avut o clauză de 400.000 de euro, iar clauza e şi invers. Dacă sunt dată afară, clubul trebuie să plătească. Dacă voi pleca vreodată că am vrut eu, trebuie să plătesc, dar nu vreau să plec. E foarte simplu. Lucrurile sunt clare. Rămân la CFR până în momentul în care patronul decide. 

La orice club din lume există un contract. Eu am un contract, nu scrie în contractul meu că trebuie să iau campionatul, nu scrie că trebuie să fiu în primele cinci, nu scrie că trebuie să mă duc în grupe. Prin contract primeşti salariul şi iei bonusuri dacă joci în Champions League, Europa League, Conference League. Deci, eu, dacă ajung acolo, sunt bonusuri. Dacă iau campionatul, sunt bonusuri, dar nu există undeva să scrie că dacă eşti pe ultimul loc, pleci, deci nu există. E un contract făcut de club şi Dan Petrescu, nu l-a inventat nimeni.

Acum ce să fac, să dau în presă contractul meu? Nu pot. E un contract care trebuie respectat de club, ca peste tot. Eu consider că mi-am făcut datoria. De dimineaţă până seară, în pandemie, eram la club. Eu stau 12 ore pe zi la club, şapte zile din şapte. Eu ştiu că muncesc, de ce trebuie eu să plec de la clubul ăsta? Pentru că muncesc şi câştig trofee? Pentru că sunt unii care vor să plec? Dar nu sunt din club, asta e realitatea", a declarat Dan Petrescu la Orange Sport. 

Dan Petrescu: "Iar campionatul cu CFR Cluj şi lumea face presiuni ca să plec"

Antrenorul lui CFR n-a uitat de supărarea expusă şi în cadrul conferinţei de presă în care i-a criticat pe şefii din Gruia. Totuşi, Dan Petrescu le-a promis acestora că au şanse mari de a câştiga titlul în Superligă cu el. 

"Ei ştiu că dacă rămân, iau campionatul, toată lumea ştie că CFR ia campionatul dacă rămân. Ştiu. Eu am stat şase ani în România şi le-am luat campionatul, cu Unirea Urziceni şi cu CFR. Poate să fie şi locul doi sau trei, dar şansele sunt mici. Şi atunci toată lumea face presiuni ca să plec eu de aici.

Eu nu-mi pun ţinte. Eu vreau să câştig meci de meci şi veau să ajung cât mai sus în cupele europene, să câştig meci de meci, ăsta e targetul meu. E clar că la sfârşitul campionatului vreau să fiu pe primul loc, dar asta nu poate s-o promită nimeni, nici eu. Nu pot să mă duc la patron să îi zic că sunt 100% că iau campionatul. E cea mai mare greşeală. Eu pot să promit că fac ce am făcut până acum. Targetul meu e ca la finalul campionatului să iau campionatul, după care să ajung în grupele europene, nu contează care. Eu mi-aş dori Champions League, dar acolo e foarte greu, e aproape imposibil, asta e realitatea", a mai spus antrenorul lui CFR Cluj, Dan Petrescu, la Orange Sport. 

Afla mai multe despre: dan petrescunelu vargacfr clujcontract dan petrescu cfr clujcristi balaj 

viewscnt
Articole similare