Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Portarul i-a apărat şi lui Golofca”. Dan Petrescu a izbucnit după duelul Croaţia - Brazilia: ”Ne-au făcut praf că ne-a eliminat Dinamo Zagreb după penalty-uri”

”Portarul i-a apărat şi lui Golofca”. Dan Petrescu a izbucnit după duelul Croaţia - Brazilia: ”Ne-au făcut praf că ne-a eliminat Dinamo Zagreb după penalty-uri”

Cupa Mondială

Comentarii

Dan Petrescu a comentat şi el sfertul de finală dintre Croaţia şi Brazilia, de la Cupa Mondială şi a atras atenţia asupra faptului că mulţi dintre jucătorii din lotul vicecampioanei en-titre provin sau au fost lansaţi de Dinamo Zagreb, fosta adversară a lui CFR Cluj.

Croaţia a eliminat-o pe Brazilia în sferturile Campionatului Mondial din Qatar, după 4-2 la loviturile de departajare.

Este a doua ediţie consecutivă când naţionala europeană ajunge cel puţin în careul de aşi. La precedenta, în Rusia 2018, au piedut finala mare contra Franţei (2-4).

Calificarea Croaţiei în faţa Braziliei a fost analizată şi de Dan Petrescu, la conferinţa de presă premergătoare meciului FC Botoşani – CFR Cluj, din Liga 1.

”Portarul i-a apărat şi lui Golofca”. Dan Petrescu a izbucnit după calificarea Croaţiei în semifinalele Cupei Mondiale: ”Ne-au făcut praf că ne-a eliminat Dinamo Zagreb după penalty-uri”

Antrenorul campioanei Românie a scos în evidenţă faptul că o parte dintre jucătorii din lotul Croaţiei provin de la Dinamo Zagreb sau au fost lansaţi în fotbal de clubul din capitala croată.

Dintre aceştia fac parte portarul Dominik Livakovic, cel care a avut zece intervenţii salvatoare în meciul cu Brazilia şi a apărat şi două penalty-uri, fundaşul Josko Gvardiol sau extrema Mislav Orsic, care a pasat decisiv la reuşita de 1-1 a lui Petkovic.

”La Croaţia nu ştiu dacă aţi remarcat. Cred că nimeni nu a scris. Portarul care a apărat penalty-urile este portarul lui Dinamo Zagreb, care i-a apărat şi lui Golofca aici. Când toată lumea era foarte supărată.

Şi Orsic, care ne-a dat două goluri aici, a intrat şi a dat pasa de gol lui Petkovic, care şi el ne-a dat un gol. Deci Orsic juca la Dinamo Zagreb în momentul ăla, Petkovic juca la Dinamo Zagreb, portarul… fundaşul central care valoarează 100 de milioane de euro şi a jucat cu mască… şi mai era unul. Deci erau cinci jucători de la Dinamo Zagreb.

Noi am jucat de la egal la egal şi presa românească, toată lumea pe aici prin club, ne-au făcut praf că ne-a eliminat Dinamo Zagreb după penalty-uri. Că de ce a bătut Golofca şi nu a bătut nu ştiu cine.

Şi acum dacă au ratat Rodrygo şi Marquinhos, ce trebuia? Oricine poate să rateze penalty-uri. Realitatea este că Dinamo Zagreb… uitaţi-vă la ce nivel e. Şi noi vrem să ajungem în Champions League… cum? Uitaţi Dinamo Zagreb unde e, în semifinale la Campionatul Mondial”, a declarat Petrescu, înainte de meci.

CFR Cluj şi Dinamo Zagreb au fost adversare recent. În turul 2 preliminar al UEFA Champions League, în sezonul 2019-2020, campioana României a fost eliminată dramatic de formaţia croată, după 5-6 la loviturile de departajare.

La acea vreme, jucau la Dinamo Zagreb şi Livakovic şi Grardiol, semifinalişti cu naţioanala Croaţiei la Campionatul Mondial din Qatar.

Afla mai multe despre: croatiadan petrescucm 2022 

viewscnt
Articole similare