Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Prezenţa lui Ianis Hagi la echipa naţională, reaprinsă de Basarab Panduru! Cum a ajuns fiul "Regelui" în lot: "Pe alte criterii e luat. Regulile nu sunt făcute pentru toată lumea"

Prezenţa lui Ianis Hagi la echipa naţională, reaprinsă de Basarab Panduru! Cum a ajuns fiul "Regelui" în lot: "Pe alte criterii e luat. Regulile nu sunt făcute pentru toată lumea"
Comentarii

O dezbatere referitoare la convocările lui Edward Iordănescu, pentru meciurile din septembrie, a avut loc la Minutul 91. Basarab Panduru a analizat cum au ajuns la lot fotbalişti cu minute puţine, printre care şi Ianis Hagi, în detrimentul unor jucători cu mult mai multe minute în acest sezon.

Convocările lui Edi Iordănescu, analizate

Discuţia a pornit după Sepsi - UTA, 1-0, în Superliga, meci în care Marius Ştefănescu a jucat. Atacantul lateral pentru care Gigi Becali a oferit 1.2 milioane de euro pentru transferul la FCSB a ratat lotul convocat de Edi Iordănescu, la meciurile cu Israel şi Kosovo. 

Basarab Panduru consideră că trecutul la naţională al anumitor jucători, printre care Ianis Hagi (37 de minute, Rangers şi Alaves), George Puşcaş (0 minute, Genoa) sau Valentin Mihăilă (166 de minute, Parma) a contat mai mult pentru Edi Iordănescu la selecţie, deşi "nu merita niciunul" să fie prezent la acţiune. 

"Câte goluri a dat Ştefănescu? Te uiţi pe cifrele lui şi zici că nu are cum. La Ianis e altfel de gândire, de care ne tot spune mereu, că aducem jucătorii care au fost la echipa naţională. A fost la meciul cu Elveţia. Ştefănescu nu e ca Ianis de cinci, şase ani la echipa naţională. Ianis are 200 de minute în 20 de luni. 

Mihăilă merită? (n.r. - s-au menţionat cele două goluri cu Elveţia). Vezi, asta spun. Dacă-l întrebi pe Edi Iordănescu cine crede că intră în minutul 75 şi marchează, Ştefănescu sau Mihăilă... Evident că Mihăilă", a spus Basarab Panduru. 

Fotbalişti cu minute puţine în acest sezon, convocaţi: "Criteriile sunt pentru unii, nu pentru toată lumea"

"Ianis, după numărul de minute avute în ultimul timp, trebuie să fie la naţională? E altă discuţie, pe alte criterii e luat Ianis. Şi la Mihăilă sunt alte criterii. Puşcaş câte minute are jucate? Nada, nada, nada (n.r. - nimic). A mers pe nişte idei, că ăştia sunt acolo, că fac acolo, că au mai făcut la naţională, că au mai dat gol. Ştefănescu avea o şansă să vină la naţională dacă juca şi dădea şi nişte goluri. 

Dar, tu când joci în campionatul României, nu dai niciun gol de când începe campionatul, cu cupe, cu tot... Are zero goluri, numai nada avem peste tot. Nu are cum, că el trebuie să facă ceva mai mult decât ceilalţi care au făcut ceva bun în viaţa lor. Criteriile sunt pentru unii, nu pentru toată lumea. Unii vin fără să facă nimic", a mai spus expertul Orange Sport. 

"Pe Chiricheş îl chemam că nu-l vedeam. Acum, în România, zici că are o problemă"

(n.r. - dar care sunt fotbaliştii români marcanţi care vin la naţională fără să facă nimic la echipele de club?) Ianis, Mihăilă, Puşcaş. Eu vorbesc faţă de Ştefănescu. Pe lângă el, toţi trei ăştia au făcut ceva, ceva mai mult. Ştefănescu încă încearcă să facă ceva. Dacă avea cinci, şase goluri, punea presiune pe selecţioner să-l ia. 

Ăsta e fotbalul. Ăia au făcut ceva şi sunt chemaţi, iar Ştefănescu, dacă nu face nimic la noi, nu e chemat. Eu nu cred că merita convocarea Ştefănescu. (n.r. - şi Ianis Hagi merita?) Nu merita niciunul dintre ăia, dacă nu joacă, dacă au zero minute. Regulile nu sunt făcute pentru toată lumea. Unii joacă zero minute şi sunt, alţii joacă şi nu sunt. Bun, poţi să te antrenezi cum vrei, dar dacă nu joci... Când nu joci e o problemă mare. Nu ai cum să fii bun în momentul când te bagă, dacă nu joci trei, şase luni. 

Pe Chiricheş, când era rezervă acolo (n.r. - în Italia), îl chemai la naţională. Acum, după ce l-ai văzut la noi, îl mai chemai? Diferenţa e că acum îl vezi, atunci îl chemam că nu-l vedeam. Acum, când îl vezi la noi în România, parcă zici că are o problemă", a adăugat Basarab Panduru. 

Comentatorul Orange Sport, Bogdan Cosmescu, a concluzionat "Pe merit nu e niciunul", iar Basarab Panduru l-a aprobat "Asta zic şi eu". 

Afla mai multe despre: basarab panduruianis hagiconvocari edi iordanescu echipa nationalaromania israelromania kosovo 

viewscnt
Articole similare