You are here:

Prima reacţie după ce Mihaela Cambei a cucerit argintul la Jocurile Olimpice! "Seară magică". România a urcat în clasamentul de la Paris, peste Ungaria

Prima reacţie după ce Mihaela Cambei a cucerit argintul la Jocurile Olimpice! "Seară magică". România a urcat în clasamentul de la Paris, peste Ungaria
Comentarii

Preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport, Elisabeta Lipă, a notat, miercuri seară, în social media, după ce Mihaela Cambei a câştigat argintul olimpic la haltere, că pentru România este “încă o seară magică”. Medaliata olimpică a oferit, de asemenea, prima reacţie.

Mihaela Cambei a cucerit argintul olimpic după o finală dramatică

Mihaela Cambei a fost la un singur kilogram distanţă de aurul olimpic, pe care l-a câştigat Zhihui Hou, din China, la total. Tricolora a condus aproape tot concursul, a avut toate încercările reuşite, iar la final şi-a expus bucuria. 

"Este concursul vieţii mele pentru care m-am antrenat doi ani de zile. Am avut un cârcel foarte mare. Cotul, la fel, mă durea foarte tare, dar am zis: ori la bal, ori la spital. Nu am urmărit tabela. Eu m-am concentrat pe ceea ce trebuia să fac, să îmi ridic toate încercările. Nu ştiu ce s-a întâmplat.

Dacă rata chinezoaica, ne cânta imnul în această seară. Eu sunt mândră de ceea ce am reuşit. Este prima medalie olimpică din istorie la haltere pentru fete. Îmi place să arăt bine, nu doar să fac bine. Medalia asta înseamnă absolut totul pentru mine.

M-am luptat mult. Cred că e visul oricărui sportiv. Eu sunt foarte mândră de ce am obţinut. Dacă nu ai cap, nu prea poţi să reuşeşti. Trebuie să te lupţi cu frica. Pentru mine, este un maxim ce am reuşit. Nu am reuşit să ridic nici la smuls, nici la aruncat atât de mult până acum.

Mi-a fost puţin teamă, dar am încercat să trag cu disperare. Atmosfera m-a ajutat foarte mult. Agitaţia mă face să fiu şi mai puternică decât sunt. Toţi românii care au fost în această seară m-au ajutat foarte mult. Această medalie i-o dedic antrenorului meu, Calancea Valeriu, părinţilor mei, lui Dumnezeu, pentru că a fost alături de mine şi întregului staff", a declarat Mihaela Cambei, potrivit Fanatik

"Seară magică", a spus Elisabeta Lipă

“Medalie de ARGINT pentru Mihaela Cambei!!!

Încă o seară magică pentru România, la Jocurile Olimpice de la Paris! Mihaela Cambei a obţinut medalia de argint la haltere în finala categoriei 49 kg.

Sportiva noastră a reuşit o ridicare de 106 kilograme din prima încercare, obţinând la prima încercare un total de 199 kilograme, la stilul aruncat. Din a doua încercare, Mihaela a reuşit să ţină 110 kilograme, execuţie validată de arbitrii.

Cu şase titluri europene câştigate şi două medalii mondiale, Mihaela a reuşit să aducă o nouă medalie României.

Felicitări, Mihaela, mulţumim pentru această performanţă extraordinară! Felicităm antrenorii şi staff-ul tău! Chapeau bas!”, a notat fosta mare sportivă pe Facebook.

Sportiva Mihaela Cambei a câştigat, miercuri seară, medalia de argint în competiţia de haltere de la Jocurile Olimpice, la categoria 49 kilograme. 

La total, Mihaela Cambei a fost depăşită doar cu un kilogram de campioana olimpică

Situaţia medaliilor

Este a opta medalie obţinută de România la Jocurile Olimpice de la Paris. Delegaţia tricoloră a urcat pe locul 14, cu trei medalii de aur, patru de argint şi una de bronz. Pe 15 este Ungaria, cu acelaşi număr de medalii, dar cu o medalie de argint în minus şi cu una de bronz în plus. 

Mihaela Valentina Cambei a adus a şaptea medalie de argint pentru haltere în istoria participărilor la Jocurile Olimpice. Este a 12-a medalie pentru haltere la general.

Afla mai multe despre: mihaela cambeimihaela cambei jocurile olimpicemihaela cambei haltere 

viewscnt
Articole similare