Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Procesul care l-ar putea duce iar pe Gigi Becali după gratii poate începe. Prima reacţie a omului de afaceri de la FCSB: ”Ce vreţi voi?”

Procesul care l-ar putea duce iar pe Gigi Becali după gratii poate începe. Prima reacţie a omului de afaceri de la FCSB: ”Ce vreţi voi?”

Fotbal intern

Comentarii

Gigi Becali (64 de ani) a primit o lovitură dură. Procesul în care este acuzat de fraudă la vot poate începe, aşa cum a hotărât Tribunalul Ilfov.

Procesul care îl poate duce iar pe Gigi Becali după gratii poate începe. Prima reacţie a omului de afaceri de la FCSB: ”Ce vreţi voi?”

Gigi Becali riscă să ajungă din nou în închisoare. Omul de afaceri a fost trimis în judecată deoarece a votat la referendumul pentru familie în octombrie 2018, deşi nu avea acest drept, ci abia doi ani mai târziu, începând cu 2020.

Conform legislaţiei în vigoare în România, persoanele eliberate din închisoare nu au drept de vot pe o perioadă de cinci ani.

Astfel, Gigi Becali a fost acuzat de procurorii de la Tribunalul Ilfov de fraudă la vot, iar instanţa judecătorească a stabilit că procesul împotriva omului de afaceri poate să înceapă, notează ştiripesurse.

”În temeiul art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 1 lit. b) Cod procedură penală rap. la art. 347 Cod procedură penală, respinge contestaţia formulată de contestatorul–inculpat BECALI GEORGE (date) împotriva Încheierii nr. 719/23.03.2023, pronunţată de către judecătorul de cameră preliminară de la Judecătoria Buftea - Secţia Penală, în dosarul nr. 23/94/2023/a1, ca nefondată. 

În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală obligă contestatorul-inculpat la plata sumei de 200 de lei, cu titlul de cheltuieli judiciare avansate de către stat. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 19.05.2023”, se arată în decizia de vineri a Tribunalului ilfovean.

Aşa cum era de aşteptat, a apărut şi reacţia imediată a lui Gigi Becali, care s-a arătat surprins de decizia stabilită de Tribunalul Ilfov şi speră ca avocaţii angajaţi de el să rezolve această situaţie delicată.

”Voi suna avocaţii să văd şi eu care este treaba. Dosarul asta mi se pare forţat rău de tot şi e cusut cu aţă albă. Şi când mă aflam in cercetare nu mi s-a părut că se face treaba ok. 

Dar dacă o să fiu judecat… ce vreţi voi să vă spun eu acum? Interesaţi-vă şi voi şi o să vă daţi seama despre ce e vorba. Nu vreau să mai vorbesc eu nimic despre treaba asta”, a declarat Gigi Becali, conform ProSport.

Gigi Becali s-a mai aflat în spatele gratiilor în perioada 2013-2015, după ce a fost condamnat pentru schimbul de terenuri cu MApN. Astfel, nu avea drept de vot mai devreme de 2020.

Afla mai multe despre: fcsbgigi becaliproces 

viewscnt
Articole similare