Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Proiectul de 10 milioane de euro demarat de Dan Şucu la Rapid, aproape de finalizare: ”Sunt cam 70% gata” | EXCLUSIV

Proiectul de 10 milioane de euro demarat de Dan Şucu la Rapid, aproape de finalizare: ”Sunt cam 70% gata” | EXCLUSIV

Rapid

Comentarii

Odată ajuns la Rapid, Dan Şucu a decis că echipa are nevoie de o infrastructură mai modernă, astfel că a achiziţionat două baze sportive abandonate, în schimbul a cinci milioane de euro. Lucrările pe acestea ar fi deja în proporţie de aproximativ 70% gata.

La începutul colaborării cu Rapid, Dan Şucu a anunţat că a cumpărat terenurile unde se aflau două baze sportive, în schimbul sumei de cinci milioane de euro.

Acesta plănuia să contruiască facilităţi ”absolut moderne” pentru noul său club, proiect care avea de asemenea să îl coste cinci milioane de euro.

”(n.r. aţi luat două baze sportive, 'Coresi', unde deja se antrena Rapidul, şi 'Constructorul', chiar lângă Pro Rapid) Nu le-am luat, am cumpărat terenurile pe care se aflau.

La 'Coresi' e vorba de două hectare şi m-a costat două milioane de euro. La 'Constructorul' sunt 3,5 hectare, iar preţul a fost de trei milioane de euro. 

Sunt părinte, ştiu ce probleme am avut cu băieţii mei, când erau mai mici şi nu prea aveai unde să-i duci să facă sport. Şi m-am decis să fac ceva.

Am identificat vreo 12 baze sportive părăsite, doar în nordul Bucureştiului. Aş fi vrut să mă asociez cu un proprietar, dar n-am putut.

Aşa că m-am hotărât să cumpăr eu. Două. Restul de zece, întrebaţi-l pe ministrul sporturilor ce va face cu ele.

E adevărat că se pregăteau deja la 'Coresi' când am cumpărat baza, însă diferenţa e că atunci erau 100-120 de copii, iar când va fi gata, eu vreau ca acolo să se antreneze 700 de copii, în condiţii absolut moderne.

(n.r. ce ar însemna absolut moderne?) O altă investiţie de încă 5 milioane de euro pe ambele baze, adică terenuri, de la cele pentru pitici până la cele mari, apoi infrastructură, vestiare, săli de antrenamente, de recuperare, de kinetoterapie.

Chiar şi săli de antrenament pentru părinţi, să nu stea degeaba dacă tot vin cu copiii”, declara Dan Şucu, în martie, pentru Gsp.

Proiectul de 10 milioane de euro demarat de Dan Şucu la Rapid, aproape de finalizare

Cinci luni mai târziu, proiectul este în proporţie de 70% gata, conform jurnalistului Ovidiu Ionescu, care a dezvăluit informaţia în direct la Orange Sport.

Într-un dialog cu moderatorul Dan Udrea şi oficialul de la CSA Steaua Iulian Miu, Ionescu a punctat că Şucu continuă să urmeze drumul propus înaintea venirii în Giuleşti, care îi are pe tineri în prim-plan.

Iulian Miu:

-Ştiu că vor să dezvolte clubul cei de la Rapid.

Dan Udrea:

-La nivel de copii, la infrastructură, terenul de antrenament, cred că este echipa care e în cea mai mare dezvoltare. Am văzut terenurile pe care le construieşte acţionarul Dan Şucu.

Ovidiu Ionescu:

-Sunt cam la 70% gata. Au luat săptămâna asta... au prezentat oficial 10 copii despre care se vorbeşte frumos, cu vârste între 15 şi 17 ani. Din 10 dacă mai nimereşti un Rareş Ilie sau chiar doi nu stai rău.

Aşadar, odată cu finalizare proiectului în care Dan Şucu a investit cel puţin 10 milioane de euro, Rapid va deveni un club mult mai atractiv pentru jucători.

Cu un stadion nou-nouţ, o galerie incredibilă şi facilităţi moderne, puţine cluburi din România pot oferi aceleaşi condiţii, dacă vreunul.

Afla mai multe despre: dan şucu 

viewscnt
Articole similare