You are here:

Provocare de senzaţie! Sportivul român, pe post de comentator la cea mai mare revenire de la Jocurile Olimpice de la Paris: "Unic"

Provocare de senzaţie! Sportivul român, pe post de comentator la cea mai mare revenire de la Jocurile Olimpice de la Paris: "Unic"

Jocurile olimpice

Comentarii

Eduard Ionescu, mezinul delegaţiei României de la tenis de masă la Jocurile Olimpice de la Paris, a revăzut pe laptop momentele importante din partida cu nigerianul Aruna, după cea mai răsunătoare victorie din carieră! Sportivul a revenit de la 0-3 la seturi şi 5-10 şi l-a învins pe favoritul 14.

Edi Ionescu, pe post de comentator la cea mai mare revenire de la Jocurile Olimpice!

La doar 19 ani, Edi Ionescu a trăit din plin participarea la Jocurile Olimpice de la Paris.

„A fost o experienţă unică. Este foarte bine că am reuşit să mă calific la această ediţie, să învăţ şi să înţeleg cum e atmosfera acolo, ca data viitoare să fiu mult mai pregătit, ca nu să fiu copleşit de emoţie”, a spus Eduard Ionescu, component al echipei naţionale de tenis de masă.

După revenirea de la Jocurile Olimpice, sportivul a comentat din faţa laptopului meciul de poveste cu nigerianul Quadri Aruna, din prima rundă a probei de simplu. Edi spune că îşi cunoştea foarte bine adversarul, iar colegul Ovidiu Ionescu îl atenţionase în privinţa lui, dar emoţiile debutului la JO şi-au pus amprenta asupra jocului său.

„A fost foarte greu, bineînţeles că nu l-am crezut pe Ovi. Am crezut că am totul sub control, dar în momentul în care am intrat acolo gândindu-mă că sunt Jocuri Olimpice, marele meu vis, plus 6000 de persoane foarte interesate de meciuri, am început cu un mic blocaj. Uşor, uşor mi-am revenit”, mai spune sportivul. 

După primele 3 seturi pierdute, Andrei Filimon, antrenorul său, i-a spus o vorbă mare!

„Când am venit la indicaţii mi-a spus <<hai trage de tine să luăm acest set că îl batem!>>. Nu pot să zic că l-am crezut, am zis să iau ce a zis el de bun şi să îmi prelungesc acel moment frumos de acolo", a recunoscut Eduard Ionescu. 

Edi a luat pas cu pas meciul până a ajuns la marea victorie!

„După ce am luat acel set la 3-1, atunci eram convins că voi câştiga”, susţine Eduard Ionescu, component al echipei naţionale de tenis de masă.

După victoria răsunătoare, românul nu a mai fost capabil de nimic!

„Primele două, trei ore am fost pe altă lume, nu îmi dădeam seama exact ce reuşisem să fac. Obiectivul meu major a fost să mă calific, trecând şi un tur contra unui jucător ca el a fost mult mai mult decât m-aş fi aşteptat”, a mai spus Eduard Ionescu.

Tânărul recunoaşte că nu îi place să revadă meciurile sale. „Mă uit la ele de maxim două ori, nu pot din cauza emoţiilor”, a transmis jucătorul. 

Edi s-a bucurat din plin de tot ce a trăit Satul Olimpic. El a dat nas în nas cu mari jucători de la tenis de câmp. 

„I-am prins la masă pe Nadal şi pe Alcaraz , am fost uimit de cât de de treabă sunt", a încheiat Eduard Ionescu, component al echipei naţionale de tenis de masă.

Afla mai multe despre: eduard ionescueduard ionescu tenis de masatenis de masa romania 

viewscnt
Articole similare