You are here:

Provocarea de care Simona Halep nu a mai avut parte până acum: "Dacă ar fi să stau la masa de joc cu o vedetă"

Provocarea de care Simona Halep nu a mai avut parte până acum: "Dacă ar fi să stau la masa de joc cu o vedetă"galerie foto

Simona Halep

Comentarii

Dan Sandu, component al secţiei de Scrabble, CSM Bucureşti, are o performanţă greu de egalat în acest sport: este de 40 de ori campion naţional: de 13 ori în limba română, de 20 în limba engleză şi de şapte în limba franceză! El îşi doreşte să o aibă parteneră la masa de joc pe Simona Halep.

Simona Halep, provocată de cel mai mare campion român de scrabble

La 55 de ani, Dan Sandu este de 40 de ori campion naţional la scrabble! Şi nu doar într-o limba română.

„Eu joc în trei limbi, în română, engleză şi franceză, în ordinea preferinţei. Am câştigat de 13 ori campionatul naţional în limba română, de 20 de ori în limba engleză şi de 7 ori în limba franceză. Pe lângă astea mai am multe alte performanţe, Cupa României, Masters, Campionatul de Perechi”, spune Dan Sandu, sportiv al secţiei de scrabble la CSM Bucureşti.

Dan Sandu, care atunci când nu joacă scrabble este inspector la Primăria Sectorului 3, este pasionat de sport.

„Îmi place fotbalul, şahul, am practicat şi şah de performanţă, îmi place tenisul de masă şi cel de câmp. Sportivul meu preferat este Djokovic”, mai recunoaşte el. 

El şi-a ales şi vedetele pe care ar vrea să le aibă partenere la masa de joc.

„Dacă ar fi să stau la masa de joc cu o vedetă din România şi din străinătate, mi-ar plăcea ca din România sa fie Simona Halep, iar internaţională, Jennifer Aniston sau Madonna”, anunţă Dan Sandu, sportiv al secţiei de scrabble la CSM Bucureşti.

Are un vocabular de un milion de cuvinte

În competiţiile oficiale a ajuns în 1991. Pentru a fi atât de bun în această activitate, Dan Sandu studiază foarte mult! În weekend, câte 12 ore, iar în timpul săptămânii, câte cinci!

„Sunt mai multe metode de antrenament, să înveţi cuvinte pur şi simplu, studiu cu dicţionarul, să joci cu computerul, sunt nişte programe specializate pe computer cu care poţi să înveţi”, admite Dan Sandu.

Vocabularul sportivului de la CSM este foarte vast! 

„Ştiu multe cuvinte, cred că depăşesc un milion, în toate cele trei limbi în care concurez”, a încheiat Dan Sandu, sportiv al secţiei de scrabble la CSM Bucureşti.

Afla mai multe despre: dan sanduscrabble 

viewscnt
Articole similare