Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Răzvan Lucescu, discurs ferm faţă de huliganii croaţi. "Viaţa înseamnă altceva, nu să ucizi oameni. Locul idioţilor e la închisoare"

Răzvan Lucescu, discurs ferm faţă de huliganii croaţi. "Viaţa înseamnă altceva, nu să ucizi oameni. Locul idioţilor e la închisoare"
Comentarii

Răzvan Lucescu a reacţionat impetuos după ce huliganii echipei Dinamo Zagreb au înjunghiat mortal un fan al celor de la AEK Atena. Antrenorul român a avut un discurs dur, în cadrul conferinţei de presă înaintea partidei dintre PAOK Salonic şi Hajduk Split din turul 3 preliminar UEFA Conference League.

UEFA a decis amânarea meciului dintre Dinamo Zagreb şi AEK Atena după incidentele extrem de grave petrecute pe străzile din Atena, chiar în apropierea stadionului gazdelor de la AEK, Agia Sophia. Scandalul a rezultat în tragedia prin care un suporter şi-a pierdut viaţa, iar alţi cinci au fost spitalizaţi. Incidentele au fost provocate de ultraşii croaţi.

150 de fani croaţi au călătorit la Atena, chiar dacă ultraşii n-aveau voie la meciul cu AEK Atena, şi i-au atacant pe fanii lui AEK cu lanţuri, cuţite şi cocktail-uri Molotov. Potrivit presei din Grecia, poliţia a arestat nu mai puţin de 96 de huligani.

Joi, de la ora 22:00, echipa lui Răzvan Lucescu, PAOK o va întalni pe Hajduk Split, în Croaţia. În timpul conferinţei de presă acesta a fost întrebat despre subiect iar antrenorul a reacţionat ferm.

„Ce s-a întâmplat la Atena este oribil, fără nicio îndoială. Locul idioţilor care fac asemenea lucruri e la închisoare. Viaţa înseamnă altceva, nu să ucizi oameni", a declarat antrenorul echipei din nordul Greciei.

Acum patru ani de zile, în februarie 2019, chiar suporterii propriei echipe au fost făptaşii unui incident care a rezultat în decesul unui tânăr fan al echipei Aris Salonic. Două maşini s-au oprit în dreptul a trei tineri aflaţi în Charilaou, un cartier din estul oraşului Salonic. 

Cei trei, suporteri ai echipei rivale a celor de la PAOK, Aris Salonic au fost asaltaţi cu arme albe. Alkis Kambanos, tânărul care şi-a pierdut viaţa în urma acestui incident a fost omorât în sânge rece de huliganii de la PAOK, care i-au secţionat artera femurală. 

Şapte atacatori au fost prinşi şi judecaţi în urma atacului şi condamnaţi la închisoare pe viaţă, alţi cinci au primit pedepse de minim 19 ani în spatele gratiilor.

Afla mai multe despre: razvan lucescupaok 

viewscnt
Articole similare