Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Am vorbit cu Becali, te doreşte mult”. Starul unei rivale din Liga 1, contactat pentru transfer: ”Vrei să semnezi cu FCSB?”

”Am vorbit cu Becali, te doreşte mult”. Starul unei rivale din Liga 1, contactat pentru transfer: ”Vrei să semnezi cu FCSB?”galerie foto

FCSB

Comentarii

Noul decar al Rapidului după plecarea lui Rareş Ilie, Alex Ioniţă II (27 de ani) este fan al giuleştenilor de mic. Aşadar, în urmă cu câţiva ani, când i s-a propus să facă pasul de la Astra Giurgiu la FCSB, fotbalistul cu o apariţie la echipa naţională a refuzat fără să stea pe gânduri.

Născut la Bucureşti şi crescut în academia Rapidului, Alex Ioniţă a fost nevoit să îşi părăsească echipa de suflet în 2014, din pricina gravelor probleme financiare de la club.

Acesta a făcut pasul la Astra Giurgiu, unde a reuşit să se dezvolte într-unul dintre cei mai periculoşi şi ”sclipitori” jucători din campionatul nostru, câştigând titlul sub comanda lui Marius Şumudică.

Impresionată de prestaţiile sale, CFR Cluj a plătit un milion de euro pentru a îl aduce pe Ioniţă în Gruia, dar jucătorul cu o apariţie la naţională ar fi putut alege un alt ”grand” al Ligii 1 atunci.

Actualul jucător al Rapidului a rememorat un episod petrecut în urmă cu mai bine de patru ani, întrucât acesta a plecat la Cluj în iarna lui 2018, când i s-a oferit să semneze cu FCSB.

Ioniţă lua masa alături de Claudiu Belu, coechipier cu el şi la Astra, şi în Giuleşti, şi a fost aborbat de impresara acestuia, Anamaria Prodan, care încă avea o relaţie apropiată cu Gigi Becali atunci.

Aceasta i-a spus mijlocaşului ofensiv, cu subiect şi predicat, că este dorit insistent de FCSB şi l-a întrebat dacă ar dori să semneze cu actuala vicecampioană.

Dar Ioniţă, rapidist convins, i-a transmis impresarei că nici nu se pune problema să se transfere vreodată la rivala echipei sale de suflet.

Starul unei rivale din Liga 1, contactat pentru transferul la FCSB

Poate eşti surprins, dar a existat (n.r. o discuţie pentru un transfer la FCSB). Eram cu echipa la 'Fit4You' să facem criosaună, după care urma să mergem la Giurgiu.

Puteam să mergem cu maşinile noastre. Claudiu Belu, cu care eram coleg la Astra şi sunt şi acum la Rapid, mi-a zis să mâncăm ceva şi abia apoi să ne ducem la Giurgiu.

Ne-am oprit să mâncăm şi a venit doamna Anamaria Prodan, care era agenta lui Claudiu. Mi-a zis la un moment dat: 'Hai, Alex, vrei să semnezi cu FCSB? Am vorbit cu Gigi Becali şi te doreşte foarte mult'.

I-am mulţumit foarte mult, dar i-am zis că nu se pune problema. Nici nu am vrut să discut de bani, deşi mi-a spus că sunt foarte mulţi bani la mijloc!

Visul meu a fost să joc pentru Rapid şi am făcut-o de la şase ani la 19 ani, la toate grupele de copii şi juniori, echipa a doua, echipa mare. Nu puteam să merg să joc la FCSB!

Nu o să pot! Acesta a fost mereu defectul meu, că am pus sufletul pe primul plan. Poate cariera mea avea alt traseu dacă mergeam la FCSB, dar aici e, repet, defectul meu.

Am jucat mereu cu sufletul pentru Rapid, pentru familia mea, iar familia mea e rapidistă de când mă ştiu.

(n.r. când s-a întâmplat discuţia?) Cu puţin timp înainte să plec de la Astra la CFR”, a declarat Alex Ioniţă, pentru Fanatik.

Revenit la Rapid în urmă cu un an, odată cu promovarea echipei, Alex Ioniţă a avut nevoie de o perioadă mai lungă, posibil şi de revenirea lui Adi Mutu, pentru a îşi redescoperi cea mai bună formă.

Dar, la finalul ultimului sezon şi în actuala stagiune, decarul giuleştenilor a fost unul dintre cei mai importanţi oameni de creaţie ai echipei.

  • Două goluri şi două pase decisive a însumat Ioniţă în 11 apariţii de campionat în actuala stagiune.
  • 600.000 de euro este cota sa actuală de transfer, conform specialiştilor de la transfermarkt.

Afla mai multe despre: alex ioniţă 

viewscnt
Articole similare