You are here:

”Efectiv te bătea”. Leo Strizu, acuzat că îşi agresa jucătorii! Fotbalistul ”forţat” să semneze cu FCSB dezvăluie: ”Mulţi colegi s-au lăsat din cauza lui, de frică”

”Efectiv te bătea”. Leo Strizu, acuzat că îşi agresa jucătorii! Fotbalistul ”forţat” să semneze cu FCSB dezvăluie: ”Mulţi colegi s-au lăsat din cauza lui, de frică”galerie foto

FCSB

Comentarii

Marţi, Gigi Becali a anunţat că nu va aduce un nou antrenor la FCSB, ci că îl va promova pe Leo Strizu în acte, la postul de antrenor principal. Îngrijorător este însă că, în urmă cu şase luni, fuseseră făcute dezvăluiri halucinante despre fostul tehnician al echipei secunde a vicecampioanei.

După puţin peste trei luni din al doilea mandat al său pe banca tehnică a FCSB-ului, Nicolae Dică a luat decizia de a îşi da demisia, nemulţumit de condiţiile de la club şi comportamentul patronului.

Temporar, vicecampioana a luat decizia de a lăsa pregătirea echipei în seama lui Mihai Pintilii, care nu are însă licenţa PRO, astfel că poate fi tehnician doar cu o derogare, care ţine maxim o lună.

Având nevoie de un nou antrenor, vicecampioana a luat în calcul toate opţiunile şi a ajuns la concluzia că ar prefera să continue cu Pintilii, astfel că a găsit o ”portiţă”.

Leo Strizu, care deţine licenţa PRO, va figura în acte ca antrenor principal, însă Mihai Pintilii va fi cel care se va ocupa cu adevărat de pregătirea vicecampioanei.

Îngrijorător este că, în urmă cu şase luni, acuzaţii halucinante la adresa lui Strizu au apărut în presă, lansate de un fost jucător al său de la FCSB II, Andrei Pavelescu.

Fotbalist la echipa secundă în perioada în care Strizu era antrenor, Pavelescu a dezvăluit teroarea în care îşi ţinea noul antrenor al vicecampioanei jucătorii.

Ajuns ”forţat” la FCSB, fostul fundaş a recunoscut că iniţial s-a bucurat de condiţiile pe care le avea la noua echipă, dar între timp a ajuns să regrete că a semnat vreodată cu roş-albaştri.

Leo Strizu îşi agresa fizic jucătorii, pe unii până în punctul în care ajungeau să nu mai vină la antrenamente şi să se lase, conform lui Pavelescu.

Fostul jucător a recunsocut că s-a simţit eliberat când a scăpat de la FCSB, dar a punctat că perioada petrecută sub comanda lui Strizu l-a prevenit din a îşif ace o carieră în fotbal.

Leo Strizu, acuzat că îşi agresa jucătorii

Când aveam 13-14 ani, ne-a plecat antrenorul la Steaua (n.r. FCSB), pentru că la Sportul începuseră problemele cu Şiman, cu banii...

În două luni, echipa aproape că s-a destrămat, s-a ales praful de ea. Mulţi s-au lăsat, doar eu şi cu un băiat am plecat la Steaua (n.r. FCSB), în rest... nimic.

Au mai ajuns unul sau doi prin Liga 3, ceva de genul. De la Sportul am fost convocat la echipele naţionale de juniori, acolo m-au remarcat antrenorii de la Steaua (n.r. FCSB).

Bine, eu am fost forţat să mă duc la Steaua (n.r. FCSB). În timpul unui antrenament la lotul naţional, cei de acolo mi-au spus să mă duc să mă schimb, vorbiseră şi cu părinţii mei, eu nu ştiam nimic, nu mi-au spus nici părinţii nimic.

Aşa am plecat în Ghencea, am semnat, a apărut şi Gigi Becali. Mi-a dat o primă de instalare. Aveam 15 ani când am semnat cu Steaua (n.r. FCSB). Şiman a aflat după şase luni că nu mai sunt jucătorul lui.

Rusu, Onicaş, Lucian Filip, la fel au ajuns şi ei la Steaua (n.r. FCSB). Noi eram învăţaţi să nu spunem că ne-a luat Steaua (n.r. FCSB).

Între timp, la Sportul nu se mai întâmpla nimic, n-aveam contract cu ei, Steaua (n.r. FCSB) a plătit doar grila de formare, dacă a plătit-o şi pe aia.

Oricum, nu s-a interesat nimeni de la Sportul de mine cât am fost la echipa naţională, adică în perioada până să ajung la Steaua (n.r. FCSB).

Am venit direct la echipa a doua a Stelei (n.r. FCSB-ului), care era în Liga 3. O perioadă a fost bine. Aveam condiţii, echipamente, cantonamente, salarii, prime.

Practic, nu mai trebuia să vii de acasă cu bani, ţi se oferea tot. Dacă ploua, la Sportul ne antrenam pe beton. În Ghencea am dat de iarbă şi de sintetic şi era un mare pas înainte.

Numai că am avut neşansa să dau peste un antrenor care avea şi alte metode în afară de cele tactice. Spun direct, ne bătea! Nu e un cuvânt dur, nu dădea o palmă, efectiv te bătea!

Ştiu mulţi colegi care s-au lăsat din cauza asta. Eu când am luat prima şi singura palmă de la el, le-am spus părinţilor, iar ei au zis că nu se poate lucra aşa cu mine.

Ori mă dă afară de la Steaua (n.r. FCSB), ori mă taxează la salariu, dar să nu dea în mine! (n.r. antrenorul era) Leo Strizu. Singurul din cariera mea care a avut un astfel de comportament, n-am mai întâlnit.

Omul a luat-o personal şi mai mult de trei ani m-a ţinut pe bancă, mă trimitea la încălzire din minutul doi, dar nu intram pe teren. În trei ani la Steaua (n.r. FCSB) am mai jucat 10 minute.

Nici nu m-a lăsat să plec la altă echipă. Singurele mele meciuri erau la juniorii Stelei (n.r. FCSB-ului). Era o spaimă continuă! Bătăile le aplica şi în timpul antrenamentelor, dacă pierdeai o minge, nu doar la meciuri.

Am avut colegi foarte talentaţi care se lăsau de frică, să nu mai ia bătaie. Îmi vine în minte un băiat, Militaru, un jucător foarte bun, de bază la naţionalele de juniori, l-a bătut rău şi a doua zi s-a lăsat!

Nu puteai să vorbeşti cu nimeni, avea susţinere. Făcea tot ce voia! Bănuiesc că aflau şi cei din conducere ce se întâmpla, dar nu pot să ştiu sigur.

Bine, am înţeles că între timp şi-a schimbat şi el comportamentul, nu mai e chiar aşa. Dar atunci nu-ţi oferea nicio explicaţie, luai pumni, palme, atât. Nu venea şi nu-mi explica nimic.

Din perioada aia de la Steaua (n.r. FCSB), cred că am fost singurul care a pus piciorul în prag. Părinţii mei au spus de fapt că nu se poate aşa. Sunt multe variante să pedepseşti un jucător. Dacă îl baţi, ce rezolvi?

Când s-a terminat contractul, la 19 ani, am plecat. Steaua (n.r. FCSB) avea 60 de zile dreptul să-mi propună un nou contract, avea prioritate să mă păstreze.

După antrenamente, îmi tot spuneau să mă duc la birouri, dar eu trăgeam de timp. Am tras de timp până când au trecut cele 60 de zile şi n-au mai avut ce să-mi facă!

Am fost cel mai fericit când mi-au dat foaia şi am devenit liber. Scăpasem de chin, deşi răul deja fusese făcut. Nejucând atâta timp, nu mai conta ce am realizat eu până la 14-15 ani.

N-aveam cum să plec mai devreme, ori mă lăsam, ori aşteptam să termin contractul. Nu mi-ar fi dat drumul pe nicio sumă de bani, sunt convins, numai din ambiţie”, a declarat Andrei Pavelescu, pentru Gsp.

Pe lângă acuzaţiile că îşi bătea jucătorii, Strizu a mai fost arestat preventiv în 2005, pentru luare de mită şi trafic de influenţă, în dosarul ”Combustibili pentru Armată”.

În 2007, noul principal de la FCSB a primit o pedeapsă de trei ani cu suspendare.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: leo strizu 

viewscnt
Articole similare