Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Rusoaica Daria Kasatkina, îngrijorată după rebeliunea Wagner: "Familia mea, părinţii mei, sunt încă în Rusia"

Rusoaica Daria Kasatkina, îngrijorată după rebeliunea Wagner: "Familia mea, părinţii mei, sunt încă în Rusia"

Tenis

Comentarii

Rusoaica Daria Kasatkina, locul 11 mondial, şi-a exprimat, luni, îngrijorarea cu privire la situaţia instabilă din Rusia, după ce a învins-o pe ucraineanca Anhelina Kalinina cu 6-3, 6-1 în primul tur al turneului WTA 500 pe iarbă de la Eastbourne.

Kalinina nu a dat mâna cu jucătoarea rusă după înfrângerea sa, la fel cum a refuzat să facă şi Elina Svitolina, o altă ucraineancă, la Roland Garros.

Dar Kasatkina, care a luat în mai multe rânduri poziţie împotriva invaziei Rusiei în Ucraina, îşi exprimase deja înţelegerea faţă de această atitudine. Întrebată după meci despre rebeliunea eşuată de la sfârşitul săptămânii trecute a grupului paramilitar Wagner, ea nu s-a menajat, aşa cum face adesea.

"Ceea ce simt este de rahat, sincer", a declarat ea. "Nu am de gând să o ascund. Familia mea, părinţii mei, sunt încă în Rusia. După cum aţi văzut, a fost un mare dezastru şi acolo în ultimele zile". Cu toate acestea, Daria Kasatkina a subliniat încă o dată că ucrainenii se află "într-o situaţie mult mai gravă".

"Sunt îngrijorată pentru prietenii mei, pentru că cei mai buni prieteni ai mei locuiesc în Voronej, oraşul în care a intrat tipul cu armata sa privată (Evgheni Prigojin, şeful Wagner). Sunt foarte îngrijorată pentru oamenii pe care îi iubesc", a spus ea.

La rândul său, Anhelina Kalinina a recunoscut că tenisul a fost pentru ea o modalitate de a evada puţin din realitatea războiului din ţara sa: "De la începutul războiului, am urmărit totul, în fiecare zi. Asta înseamnă foarte mult. În unele momente, am fost copleşită. Dar, pe terenul de tenis, încerc să îmi deconectez capul. Asta mă ajută foarte mult".

Afla mai multe despre: daria kasatkinarebeliunea wagner 

viewscnt
Articole similare