You are here:

Sabrina Voinea a luat decizia finală în privinţa retragerii, la două luni de la scandalul de la Jocurile Olimpice: "La 17 ani nu înţelege pe deplin"

Sabrina Voinea a luat decizia finală în privinţa retragerii, la două luni de la scandalul de la Jocurile Olimpice: "La 17 ani nu înţelege pe deplin"

Gimnastică

Comentarii

Sabrina Voinea a ales ce va face, după coşmarul trăit în cadrul finalei de la sol, la Jocurile Olimpice de la Paris. La două luni de la acel moment, gimnasta a revenit în sala de antrenament, sportiva şi antrenoarea sa au oferit ultimele detalii.

După ce a ameninţat cu retragerea, Sabrina Voinea a luat decizia finală şi a anunţat-o

Sabrina Voinea s-a deconectat în ultimele săptămâni, după momentele bulversante de la Jocurile Olimpice. Ana Bărbosu, Sabrina Voinea şi Jordan Chiles au pretins medalia de bronz la sol, însă doar prima a avut câştig de cauză.

Pe finalul lunii august, Federaţia Română de Gimnastică a anunţat că Sabrina Voinea a depus recurs la Tribunalul Elveţian de la Lausanne împotriva deciziei TAS privind concursul de la sol de la Jocurile Olimpice. 

La aproape două luni distanţă de la primele informaţii că s-ar putea retrage, Sabrina Voinea a vorbit din sala de antrenament. 

"A fost o vacanţă frumoasă, m-am relaxat. Sunt mai bine şi mă bucur că am revenit în sala de gimnastică. Îmi doresc să continui gimnastica, pentru că e sportul meu preferat şi nu m-aş vedea fără gimnastică.

Aştept răspunsul de la tribunal şi sper să fie unul pozitiv, pentru că eu ştiu că am fost foarte bună în arena sportivă. Da, am fost la psiholog, m-a ajutat. Mia spus să mă adun şi că totul va merge înainte, că aşteptăm răspunsul şi mi-a spus vorbe pozitive şi frumoase. 

Am trecut toţi peste toate, familia îmi este aproape", a spus Sabrina Voinea. 

Camelia Voinea, mama şi antrenoarea gimnastei, a dezvăluit cum s-au derulat ultimele săptămâni. 

"Sper ca răspunsul tribunalului să fie pozitiv. Am suferit mult şi încă nu ne-am revenit. Ea nu şi-a revenit, vedeţi că nu mai are acelaşi zâmbet. Sper să aibă continuitate în gimnastică. Sabrina încă nu este reparată complet psihic, mergem în continuare la şedinţele psihologului. Ea este minoră, iar la 17 ani nu înţelege pe deplin ce este nedreptatea", a spus Camelia Voinea. 

Ce cale de atac mai are Sabrina Voinea

Federaţia Română de Gimnastică (FRG) anunţă că Tribunalul Suprem Elveţian (TSE) a confirmat primirea recursului formulat de către FRG şi Sabrina Maneca Voinea împotriva hotărârii pronunţate de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne privind concursul de sol de la Jocurile Olimpice.

Sabrina Voinea solicită acordarea a trei medalii de bronz pentru finala de la sol, pentru ea, Ana Bărbosu şi Jordan Chiles.

Conform deciziei TAS, clasamentul primelor 5 locuri este următorul: 1. Rebeca Andrade (Brazilia) – nota 14.166, 2. Simone Biles (SUA) - 14.133, 3. Ana Maria Bărbosu (România) - 13.700, 4. Sabrina Voinea (România) - 13.700 şi 5. Jordan Chiles (SUA) - 13.666 (nota dinaintea contestaţiei admise de arbitre).

Afla mai multe despre: sabrina voineasabrina voinea gimnastica 

viewscnt
Articole similare