Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Seria fantastică a României s-a oprit în sferturile Campionatului European de polo! Naţionala a pierdut cu Spania şi joacă pentru locurile 5-8

Seria fantastică a României s-a oprit în sferturile Campionatului European de polo! Naţionala a pierdut cu Spania şi joacă pentru locurile 5-8

Sporturi

Comentarii

Naţionala masculină de polo a României a fost învinsă vineri, la Zagreb, de reprezentativa Spaniei, scor 24-7, în sferturile de finală ale Campionatului European. Tricolorii vor juca astfel pentru clasarea finală pe locurile 5-8. În semifinale s-a mai calificat, tot vineri, Ungaria.

Scorul pe reprize a fost 6-2, 4-2, 7-1, 7-2.

În grupa D, tricolorii au obţinut rezultatele 12-8 cu Olanda, 13-5 cu Slovenia şi 8-7 cu Slovacia. Astfel, au încheiat pe primul loc şi au jucat în play-off, cu Georgia, de care au dispus cu 18-11, obţinând calificarea în sferturi. Această performanţă le-a adus şi biletul pentru Campionatul Mondial, din 2-18 februarie, de la Doha.

Revenind la CE din Croaţia, tot vineri, s-a mai jucat sfertul dintre Ungaria – Serbia 15-14, iar ultimele două dispute vor fi între Croaţia – Grecia şi Italia – Muntenegru. Urmează meciurile pentru locurile 5-8 şi semifinalele, în 14 ianuarie, respectiv finalele pentru medalii, în 16 ianuarie.

Campioana europeană din 2024 va obţine şi calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris.

La ediţia CE din 2022, România s-a clasat pe locul 10.

 

Afla mai multe despre: campionatul european de poloromania spania polo 

viewscnt
Articole similare