You are here:

"Şi-a confirmat valoarea". Motivul pentru care Istvan Kovacs ar fi fost 'sacrificat' de către UEFA la sfârşitul fazei grupelor de la EURO

"Şi-a confirmat valoarea". Motivul pentru care Istvan Kovacs ar fi fost 'sacrificat' de către UEFA la sfârşitul fazei grupelor de la EURO

EURO

Comentarii

Istvan Kovacs a fost prezent la EURO 2024. Arbitrul român a fost la "centru" în meciul Cehia - Turcia, partidă decisivă în desfăşurarea grupei F de la Campionatul European, dar şi la meciul Slovenia - Serbia.

Kovacs a fost protagonistul partidei dintre Cehia şi Turcia, din ultima etapă a fazei grupelor. Arbitrul român a acordat 20 de cartonaşe la meciul decisiv al grupei E. Turcia a avut câştig de cauză şi s-a calificat în fazele eliminatorii ale Campionatului European. 

Un fost arbitru FIFA din Polonia, Rafal Rostkowski (51 de ani), a criticat delegarea francezeului Francois Letexier pentru finala dintre Spania şi Anglia de la EURO 2024.

Istvan Kovacs, dorit la "centru" în finala de la EURO 2024

Fostul arbitru este de părere că decizia luată de UEFA de a-l delega pe Letexier pentru ultimul act al competiţiei este una "strict politică" şi consideră că Daniele Orsato, Szymon Marciniak sau Istvan Kovacs ar fi meritat să primească delegarea în faţa lui Letexier. În cadrul unui material editorial în presa din ţara natală, Rostkowski i-a numit pe Orsato, Marciniak şi Kovacs drept cei mai buni trei arbitri prezenţi la EURO 2024.

Acesta susţine faptul că Istvan Kovacs a fost trimis acasă deşi a respectat în totalitate noile reglementări UEFA în legătură cu acordarea cartonaşelor şi că acesta a fost 'sacrificat' de către forul european, la capătul fazei grupelor.

"Cei mai buni trei arbitri ai Europei din acest an sunt Szymon Marciniak, Daniele Orsato şi Istvan Kovacs. Toţi şi-au confirmat valoarea la EURO 2024.

Istvan Kovacs este un adevărat star. A fost un arbitru excelent în primăvară, în competiţiile europene, dar şi la EURO 2024, la meciul Cehia - Turcia. A respectat perfect noile reglementări UEFA, sancţionând cu cartonaş galben orice formă de comportament nesportiv, precum protestele sau lipsa de respect a jucătorilor.

UEFA şi-a dorit ca toţi jucătorii, inclusiv cei de pe bancă şi inclusiv cei din staff, să fie sancţionaţi cu cartonaş galben în cazul în care protestează la adresa arbitrului. Iar Kovacs asta a făcut, arătând 20 de cartonaşe în meciul Cehia - Turcia.

L-a apreciat UEFA pe Kovacs pentru acest lucru şi l-a recompensat? Nu. După ce ambele echipe şi presa au început să-l critice pe arbitru pentru cartonaşele arătate, UEFA s-a dezis de Kovacs şi a rămas tăcută, de parcă deciziile lui Kovacs nu aveau nimic de-a face cu reglementările UEFA. De dragul unei 'păci generale', UEFA l-a sacrificat pe Kovacs şi l-a trimis acasă", a scris Rafal Rostkowski, pentru TVP Sport.

Afla mai multe despre: euroeuro 2024istvan kovacsuefa 

viewscnt
Articole similare