You are here:

"Si-a făcut datoria, deşi unii conducători şi-au bătut joc". Dinamoviştii îl plâng pe Gheorghe Mulţescu. Nicolae Badea s-a ocupat de înmormântare

"Si-a făcut datoria, deşi unii conducători şi-au bătut joc". Dinamoviştii îl plâng pe Gheorghe Mulţescu. Nicolae Badea s-a ocupat de înmormântare

Dinamo București

Comentarii

Fostul conducător dinamovist Cristi Borcea i-a adus un omagiu antrenorului Gheorghe Mulţescu, afirmând că acesta a reprezentat enorm pentru suflarea dinamovistă şi apreciind că avea o inteligenţă rară.

"Vreau să transmit condoleanţe familiei. Nea Gigi Mulţescu a fost un mare jucător şi un mare antrenor. A reprezentat enorm pentru toată suflarea dinamovistă, atât ca jucător, cât şi ca antrenor. Am lucrat împreună de multe ori. Avea o inteligenţă rară, a fost un om ataşat de Dinamo toată viaţa. Avea o inteligenţă nativă pe care a avut-o şi în teren ca jucător şi ca antrenor", a spus Borcea.

Sicriele cu trupurile neînsufleţite ale fostelor glorii dinamoviste Gheorghe Mulţescu şi Valentin Samungi au fost depuse, luni, la Muzeul Dinamo, din interiorul CS Dinamo.

Printre cei sosiţi să aducă un ultim omagiu s-au aflat Ionel Dănciulescu, Florin Bratu, Iulian Mihăescu, Marin Dragnea, Costel Orac, Dumitru Moraru sau Ionel Augustin.

De asemenea, a fost prezent şi jucătorul Alexandru Băluţă de la FCSB, împreună cu tatăl său, ambii fiind antrenaţi de Gheorghe Mulţescu.

"Mă bucur că l-am avut antrenor la Dinamo, am învăţat multe lucruri de la el şi dacă ar fi să fac un top cinci al antrenorilor, cu siguranţă s-ar afla printre ei. Mi-a plăcut foarte mult Nea Gigi, acum fiul său, Cătălin Mulţescu, face parte din staff-ul meu, aşa că emoţional sunt legat de familia Mulţescu. Condoleanţe tuturor, să fie tari, îmi este foarte greu să vorbesc. Era un antrenor care simţea foarte bine fotbalistul înainte de a-l vedea pe teren, ştia care erau calităţile lui şi momentul în care făcea alegerile pentru primul 11 era foarte inspirat. De aceea la echipele la care s-a dus a făcut treabă rapid, pentru că avea un simţ foarte ridicat al fotbalistului. Cu siguranţă va rămâne în inimile noastre", a declarat Florin Bratu.

Şi fostul mare portar Dumitru Moraru i-a adus un ultim omagiu lui Gigi Mulţescu. "Mi-a fost prieten, coleg şi în primul rând un mare fotbalist. A făcut parte din echipa cea mare din 1984. Este al patrulea jucător din echipa noastră din 1984 care se duce. E mare păcat că a plecat dintre noi după o suferinţă pe care doar familia o ştie cu adevărat. Era un om extraordinar, un coleg extraordinar. SMURD-ul i s-a spus după ce a salvat mai multe echipe de la retrogradare. El şi-a făcut datoria, deşi unii conducători, nu vreau să dau nume, şi-au bătut joc. Dar să nu uităm că noi am reprezentat Clubul Sportiv Dinamo, nu echipa care este acum în Liga I, noi am jucat pentru CS Dinamo. Din păcate asta este atenţia pe care i-o acordă acum clubul. Am înţeles că domnul Badea (n.r.- fostul acţionar Nicolae Badea) s-a ocupat de înmormântare, a plătit locul de veci la cimitirul Reînvierea. Cred că o să joace un tenis de piciorul cu 'Mopsul', cu Florea Dumitrache, că sunt aproape unul de altul. La vremea aceea erau jucători extraordinari. Din păcate la echipa naţională a jucat foarte puţin, pentru că pe postul lui juca Dobrin, Balaci şi Puiu Iordănescu, şi el în perioada aceea juca la Petroşani", a afirmat Dumitru Moraru.

Gheorghe Mulţescu a încetat din viaţă duminică, la 72 de ani şi va fi înmormântat miercuri.

 

Afla mai multe despre: gheorghe mulţescugheorghe mulţescu deces 

viewscnt
Articole similare