Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Situaţie bizară! De ce Brazilia nu-i va recunoaşte, probabil, recordul de goluri al lui Neymar reuşit la Cupa Mondială din Qatar

Situaţie bizară! De ce Brazilia nu-i va recunoaşte, probabil, recordul de goluri al lui Neymar reuşit la Cupa Mondială din Qatar

Cupa Mondială

Comentarii

Cupa Mondială din Qatar s-a terminat cu o deziluzie pentru Neymar (30 de ani). Naţionala Braziliei a fost eliminată, iar atacantul e nevoit să aştepte alţi patru ani pentru a cuceri trofeul. Starul brazilian se află şi în faţa unei situaţii bizare, în privinţa recordului de goluri reuşit la turneul final.

Situaţie bizară după ce Neymar l-a egalat pe Pele la numărul de goluri marcate pentru Brazilia

Neymar a marcat, vineri, un gol în meciul din sferturi Brazilia - Croaţia, scor 1-1 (2-4 după lovituri de departajare) şi l-a egalat pe legendarul Pele la numărul de goluri înscrise pentru naţionala Braziliei.

Neymar a înscris golul său cu numărul 77 pentru Selecao la selecţia cu numărul 124 în tricoul auriverde. Cu acest gol, Neymar l-a egalat pe Pele în fruntea marcatorilor all-time ai selecţionatei Braziliei.

Pele a marcat 77 de goluri în 92 de selecţii, între anii 1957 şi 1971.

Neymar a înscris 77 de goluri în perioada 2010 – 2022, şase dintre acestea fiind marcate în anul 2022, ultimele două chiar la turneul final al Cupei Mondiale din Qatar.

Însă aceste cifre sunt recunoscute doar de FIFA!

Federaţia braziliană de fotbal oferă alte cifre despre Pele, câştigător al Cupei Mondiale. 

Deşi FIFA recunoaşte doar 757 dintre golurile marcate de Pele, legendarul brazilian şi Guinness Book susţin că borna este de 1.279 de goluri marcate, diferenţa fiind făcută de meciuri amicale şi demonstrative, care nu sunt luate în considerare de FIFA. 

O discrepanţă este şi în privinţa golurilor marcate de Pele pentru naţionala Braziliei

Deşi FIFA recunoaşte 77 de goluri în cele 92 de meciuri, federaţia braziliană de fotbal susţine că Pele a marcat de 95 de ori în 113 apariţii pentru naţională. 

O diferenţă făcută de meciurile care n-au fost considerate oficiale, precum cele pe care Brazilia le-a jucat contra unor echipe precum Malmo, Inter, Sporting Lisabona sau PSG. 

Astfel, în ciuda datelor înregistrate la FIFA, e puţin probabil ca Neymar să fie pus pe acelaşi palier cu Pele la naţională de federaţia braziliană. 

VIDEO | Neymar a izbucnit în lacrimi după eliminarea Braziliei de la Cupa Mondială! Starul, devasatat după o nouă dezamăgire. Imaginile au ajuns virale

 

 

Afla mai multe despre: neymarbraziliapelerecord goluri neymar pelegoluri pele 

viewscnt
Articole similare