Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Şocul pe care l-a avut Joonas Tamm când a intrat în cantonamentul FCSB-ului: ”Încă n-am văzut totul”. Ce spune despre Bucureşti

Şocul pe care l-a avut Joonas Tamm când a intrat în cantonamentul FCSB-ului: ”Încă n-am văzut totul”. Ce spune despre Bucureştigalerie foto

FCSB

Comentarii

Joonas Tamm, fundaş care doar ce a fost transferat de FCSB, a povestit în presa din ţara sa care au fost primele impresii pe care le-a avut când a ajuns în cantonamentul din Berceni.

Din dorinţa de a-şi întări apărarea, FCSB a realizat un transfer interesant. Gigi Becali l-a convins să semneze pe Joonas Tamm, un fundaş estonian în vârstă de 30 de ani, care este titular în naţionala ţării sale.

Joonas Tamm a fost prezentat oficial în urmă cu două zile şi a povestit în presa din Estonia care au fost impresiile pe care le-a avut până acum.

Ce a povestit Joonas Tamm despre transferul la FCSB şi surpriza pe care a avut-o când a intrat în cantonament

Joonas Tamm a rămas liber de contract în această vară, după ce s-a despărţit de FC Flora, echipă la care s-a transferat după ce a izbucnit războiul din Ucraina. În ţara vecină, Tamm a jucat la Vorkla Poltava, însă n-a mai putut continua după ce Rusia a atacat Ucraina.

Ulterior, s-a transferat la Flora Tallinn, în Estonia, pentru a fi mai aproape de familie. Tamm a pus condiţia să semneze doar până în vară, pentru ca ulterior să-şi poată găsi un angajament mai bun.

Într-un interviu pentru soccernet.ee, internaţionalul estonian susţine că a avut şi două oferte din Grecia, dar a acceptat pe loc când impresarul i-a transmis că FCSB este interesată de serviciile sale:

”Eram pregătit să aştept până la sfârşitul lunii iulie, dar apoi, într-o zi, Harri (n.r. impresarul său, Harri Ojamaa), mi-a scris şi mi-a spus că exsită o astfel de oportunitate: ”trebuie să te decizi acum, nu e nimic de aşteptat. Vrei sau nu?” Am spus că vreau şi duminică eram deja aici.

Cele două opţiuni pe care le aveam erau din prima ligă a Greciei. Le-am respins, pentru că au venit devreme şi nu am vrut să iau imediat o decizie. Semnam doar în cazul în care ar fi existat o oportunitate ca cea care a venit acum (n.r. de la FCSB). Ca să nu regret mai târziu.

Când a venit o astfel de ofertă din România nu am ezitat”, a declarat Joonas Tamm pentru soccernet.ee.

Când a ajuns în cantonamentul pe care FCSB îl are în Berceni, Joonas Tamm susţine că a rămas impresionat de condiţiile pe care clubul le oferă:

”Impresiile sunt foarte bune. În primul rând, suporterii şi cât de popular este fotbalul aici. Întreaga cultură! În al doilea rând, baza şi condiţiile pe care le oferă echipa. În comparaţie cu Estonia şi Ucraina, acesta este un lucru complet diferit.

Nu am mai avut niciodată astfel de condiţii şi o o asemenea bază la cluburile mele. Aici, la bază, există un complex de antrenament, care are şi încăperile necesare antrenorilor: vestiare, spaţii de recuperare, piscine, saune şi o cantină.

Apoi, următoarea clădire este locul în care stau jucătorii. Stăm aici înainte şi după meciuri. Şi eu tot aici sunt acum. Apoi există o clădire cu refugiaţi ucraineni. Apoi există şi o clădire în care stau tinerii din academie. Apoi sunt o mulţime de terenuri cu iarbă perfectă.

Există o piscină. Chiar şi o biserică avem aici. Nu am văzut încă totul, dar este o bază foarte mare şi condiţii extrem de bune”, a mai spus Tamm.

Joonas Tamm, impresionat de ceea ce a găsit în România

Un alt lucru care l-a impresionat pe Joonas Tamm a fost faptul că a întâlnit foarte mulţi vorbitori de limbă engleză, astfel că i-a fost uşor să comunice. Pe de altă parte, susţine că nu i-a plăcut traficul din Bucureşti:

”În mod surprinzător, toată lumea vorbeşte engleză. Peste tot: la aeroport, la magazin, în oraş. A fost o surpriză foarte mare. Eram deja obişnuit cu gândul că probabil nimeni nu vorbeşte. Dar toată lumea o face, aşa că este foarte convenabil. Vorbesc şi bine, frumos.

Aici, şi jucătorii m-au primit foarte bine. Mi-au spus deja unde să merg să mă tund, să mă uit după apartamente etc.

Acest oraş este foarte mare. Aici trebuie să vezi cum să te adaptezi la trafic şi la lucruri. Nu prea poţi merge peste tot aici - o oră şi jumătate cu maşina nu este rezonabil. Trebuie să mă obişnuiesc puţin mai mult. Nu cunosc deloc oraşul în acest moment. Dar e bine, asta necesită timp. Momentan, doar încerc să mă adaptez aici şi sunt aici, la bază. Când găsesc un apartament, voi începe să mă uit la mai multe”, a mai povestit Tamm, care spune că transferul la FCSB este cel mai important din cariera sa.

Afla mai multe despre: tamm 

viewscnt
Articole similare