You are here:

Şumudică, trei dintr-un foc la Rapid. Transferuri de titlu în Giuleşti: doi jucători din România şi unul trecut prin Premier League şi Ligue 1

Şumudică, trei dintr-un foc la Rapid. Transferuri de titlu în Giuleşti: doi jucători din România şi unul trecut prin Premier League şi Ligue 1

Rapid

Comentarii

Marius Şumudică (53 de ani) vrea transferuri la Rapid pentru a-şi putea îndeplini marele vis alături de giuleşteni: titlul în România.

Rapid a intrat într-o nouă eră odată cu venirea lui Marius Şumudică la cârma echipei. Acesta chiar a câştigat meciul său de debut: 2-1 cu Poli Iaşi, în Copou. Iar în următoarea partidă a remizat cu Craiova, în Bănie 1-1.

Revoluţia lui Şumudică la Rapid începe cu doi jucători din România şi unul trecut prin Premier League şi Ligue 1

Astfel, după patru puncte în două etape, şi cu o o pauză competiţională de două săptămâni la nivel de echipe de club, Rapid vrea să facă trei transferuri pentru a-i asigura lui Marius Şumudică un lot cât mai competitiv, cu cât mai multe variante la dispoziţie.

Obiectivul lui ”Şumi” în Giuleşti este titlul, iar pentru asta are nevoie, în primul rând, de un atacant de careu, având în vedere cedarea lui Albion Rrahmani la Sparta Praga.

Cel ales să aducă multe goluri pentru Rapid este Daniel Bîrligea, de la CFR Cluj, care ar putea costa destul de muţi bani. Dar mutarea sa la Bucureşti ar putea fi facilitată de faptul că ardelenii au fost eliminaţi din cupele europene şi ar avea nevoie de bani pentru a evita posibilele probleme financiare.

Cotat la 1,6 milioane de euro, Bîrligea a livrat 29 de goluri şi 11 pase de gol în 101 meciuri pentru CFR Cluj.

Al doilea fotbalist pe lista lui Marius Şumudică ar fi extrema dreaptă Clinton N'Jie, conform Iamsport. Internaţionalul camerunez (44 de selecţii, 10 goluri) a jucat ultima dată în Turcia, la Sivasspor (2022-2024), iar acum este liber de contract. Deci, ar putea fi adus gratis în Giuleşti.

Ajuns la 31 de ani, N'Jie şi-a făcut un nume, la începutul carierei, în Franţa, unde a evoluat la Lyon (2012-2015), apoi a trecut la Tottenham şi a bifat opt meciuri în Premier League (2015-2016), pentru ca pe urmă să joace şi la Marseille (2016-2019). A mai evoluat la Dinamo Moscova (2019-2022).

În fine, a treia ţintă pentru Rapid este mijlocaşul central francez Tidiane Keita, de la Petrolul. Adus la începutul acestui sezon, jucătorul de 27 de ani a bifat şapte meciuri pentru ”lupi” şi a impresionat atât de mult încât ar putea fi subiectul unei treceri de la Ploieşti la Bucureşti.

În clasamentul Superligii României, Rapid ocupă locul 8, cu nouă puncte.

Afla mai multe despre: rapidmarius sumudicasuperliga 

viewscnt
Articole similare