You are here:

Ucraina, duş rece în penultimul amical înainte de duelul cu România de la EURO 2024. Anglia, înfrângere ruşinoasă în faţa Islandei

Ucraina, duş rece în penultimul amical înainte de duelul cu România de la EURO 2024. Anglia, înfrângere ruşinoasă în faţa Islandei
Comentarii

Echipa naţională a Ucrainei, prima adversară a României la Euro 2024, a cedat în deplasare, vineri seara, scor 1-3, cu Polonia. Într-un alt meci, Anglia a pierdut cu 0-1, pe teren propriu, cu Islanda.

Polonia, la turaţie maximă înainte de EURO 2024, cu Lewandowski pe bancă

Polonia, cu Lewandowski pe banca de rezerve, a condus cu 3-0 la pauză în amicalul de la Varşovia. Ucrainienii, care l-au avut şi ei pe Tsygankov, pe bancă, au redus din diferenţă prin Dovbyk, dar Polonia s-a impus cu 3-1. 

Polonia s-a calificat pentru EURO 2024 după o victorie la baraj împotriva Ţării Galilor, obţinută la loviturile de departajare. Polonezii vor face parte din Grupa D, alături de Ţările de Jos, Austria şi Franţa.

Pentru Ucraina urmează un nou meci amical, înainte de deplasarea în Germania, acolo unde prima adversară a selecţionatei lui Serghei Rebrov este chiar naţionala României. Ucraina va disputa trei partide, împotriva României, Slovaciei şi a Belgiei, în cadrul Grupei E a Campionatului European din Germania.

Ucraina înfruntă Republica Moldova, pe data de 11 iunie, ultimul său meci de pregătire înainte de a debuta la Campionatul European.

În primul meci amical disputat în această perioadă premergătoare Campionatului European, Ucraina a remizat cu scorul de 0-0 împotriva gazdelor turneului, Germania.

La Londra, islandezii au deschis scorul încă din minutul 12, prin Thorsteinsson, iar elevii lui Gareth Southgate, cu Kane, Foden şi Palmer printre titulari, nu au reuşit să egaleze. Anglia debutează la EURO împotriva Serbiei, după care va mai disputa partide, în faza grupelor, împotriva Danemarcei şi a naţionalei din Slovenia.

Afla mai multe despre: ucrainapoloniaangliaislandaeuro 2024romaniaechipa nationalaamicale 

viewscnt
Articole similare