You are here:

Vedeta naţionalei din Kosovo a vorbit despre perfomanţa reuşită de "tricolori" la EURO 2024: "Au ajuns până acolo"

Vedeta naţionalei din Kosovo a vorbit despre perfomanţa reuşită de "tricolori" la EURO 2024: "Au ajuns până acolo"
Comentarii

Vedat Muriqi, golgheterul all-time al naţionalei statului Kosovo, a prefaţat duelul împotriva naţionalei României, primul din grupa de UEFA Nations League.

Kosovarii vor revanşa după cele două meciuri din preliminariile pentru EURO 2024. România reuşea atunci să obţină o victorie şi să remizeze împotriva kosovarilor.

Muriqi, atacantul kosovar al celor de la Mallorca, echipă din La Liga, a vorbit despre ultimele întâlniri cu selecţionata României, cât şi despre parcursul "tricolorilor" de la EURO 2024. România s-a oprit în optimile competiţiei după eşecul clar suferit în faţa naţionalei Ţărilor de Jos.

Vedat Muriqi: "Avem respect pentru România"

"Avem respect pentru România. Mă aşteptam şi anul trecut să fie o echipa bună, dar au fost şi mai buni. Au ajuns până în fazele superioare de la Euro. Am jucat multe meciuri în Turcia, îl ştiu de acolo.

Este un antrenor important, am un mare respect pentru el. Îl ştiu puţin şi din punct de vedere tactic. Îi urez succes. Mâine va fi un meci dificil pentru ambele echipe", a declarat Muriqi, la conferinţa de presă.

Experimentatul vârf de atac a vorbit şi despre scandalul în care a fost înconjurat duelul dintre cele două echipe naţionale, disputat în luna septembrie a anului 2023.

La partida disputată atunci, pe Arena Naţională, arbitrul partidei a fost nevoit să întrerupă duelul după scandările ultraşilor grupului "Uniţi sub Tricolor". Muriqi îşi doreşte ca atmosfera la confruntările dintre cele două echipe să fie diferită faţă de cea de la partida din 2023.

"Dacă vorbim despre plângeri, cred că a fost decizia bună pentru că ştim ce s-a întâmplat în septembrie la Bucureşti. Cred că sportul ar trebui să unească şi nu să dezbine.

Despre plângerea Federaţiei noastre, a fost o decizie bună la momentul respectiv. Sper ca începând de mâine să avem mai mult respect şi să fie o altfel de atmosferă", a mai spus Muriqi.

Afla mai multe despre: echipa nationalanations leaguekosovoromaniavedat muriqi 

viewscnt
Articole similare