Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Venirea lui Dan Petrescu a schimbat-o radical pe CFR: ”E aceeaşi echipă pe care noi am învins-o cu 4-0” | EXCLUSIV

Venirea lui Dan Petrescu a schimbat-o radical pe CFR: ”E aceeaşi echipă pe care noi am învins-o cu 4-0” | EXCLUSIV

CFR Cluj

Comentarii

Corvinul Hunedoara a reuşit surpriza anului în fotbalul românesc şi să câştige Cupa României, după ce a învins-o pe Oţelul Galaţi la loviturile de departajare. Antrenorul echipei, Florin Maxim (43 de ani), a fost invitatul special în studioul Orange Sport.

Corvinul Hunedoara a câştigat Cupa României, după o finală care a ajuns la loviturile de departajare, împotriva celor de la Oţelul Galaţi.

Astfel, datorită acestei performanţe uluitoare, formaţia antrenată de Florin Maxim va evolua în preliminariile UEFA Europa League.

Dan Petrescu, lăudat de câştigătorul Cupei României. Ce s-a schimbat la CFR de la venirea acestuia

În drumul spre trofeu, hunedorenii au început competiţia cu două tururi eliminatorii înainte de faza grupelor. Aceştia au trecut cu 4-1 de Jiul Petroşani (Liga 3) şi cu 4-2 de Csikszereda Miercurea Ciuc (Liga 2).

Apoi, în grupa ei de Cupei României, pe care a şi câştigat-o, Corvinul le-a învins pe Chindia Târgovişte (Liga 2) cu 2-0, pe Sepsi OSK cu 1-0 şi pe Progresul Pecica (Liga 3) cu 6-0.

Acum ai 50% pentru 24 luni reducere la abonamente la trecerea de pe PrePay. Oferta, la Orange

Au venit apoi fazele finale ale competiţiei, acolo unde băieţii lui Florin Maxim au început să scrie deja istorie cu litere mari. Înainte de finala câştigată contra Oţelului, la loviturile de departajare, şi eliminarea Voluntariului în semifinale (3-1), Corvinul a avut cea mai convingătoare prestaţie a sezonului din Cupa României.

În sferturile de finală, trupa din Hunedoara i-a administrat un 4-0 sec celor de la CFR Cluj, pregătită la acea vreme de Adi Mutu. Dar acel eşec categoric suferit contra viitoarei câştigătoare a Cupei a fost ultimul meci al ”Briliantului” pe banca din Gruia.

Între timp, CFR a fost preluată de Dan Petrescu, iar Florin Maxim a precizat ce a schimbat ”Bursucul” la formaţia clujeană în acest final de sezon, unul încheiat în forţă în campionat, cu victorii pe linie în ultimele etape.

Acum ai nelimitat minute şi SMS, de la 3€/lună, abonament la portare. Oferta, la Orange

”Dan Petrescu e un tip pragmatic. Uitaţi, e aceeaşi echipă pe care am învins-o noi cu 4-0 (n.r. CFR Cluj). A trebuit să le schimbe puţin mentalitatea. El e un tip pragmatic, îl ştim. 

Vine după rezultate, vrea rezultate imediate, sub orice formă. Mie îmi place ca antrenor. Depinde de fiecare cum e. Fotbalul jucat sub bagheta lui Petrescu... mi-a plăcut, puteam să alerg, aveam ocazii, ca jucător mi-a plăcut.

Ca antrenor nu pot să spun dacă îmi place sau nu îmi place. El a fost campionul României. Avea un interviu celebru. El stă cu toate cupele şi restul dau din gură că nu joacă frumos. El joacă să câştige”, a declarat Florin Maxim, la Orange Sport.

CFR Cluj a încheiat sezonul din România pe locul 2, în spatele campioanei FCSB, dar eliminarea şi eşecul drastic suferite în Cupa României au lăsat răni adânci în cadrul clubului din Gruia.

Afla mai multe despre: cfr clujcorvinul hunedoaracupa romanieiflorin maximdan petrescu 

viewscnt
Articole similare