Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Veste bună pentru formaţia promovată din Liga 2! În ciuda problemelor financiare, clubul a primit licenţa pentru Liga 1

Veste bună pentru formaţia promovată din Liga 2! În ciuda problemelor financiare, clubul a primit licenţa pentru Liga 1

Fotbal intern

Comentarii

Ambele formaţii din Liga 2 care şi-au asigurat deja locul în primul eşalon pentru sezonul viitor trec prin grave probleme financiare. Dacă Petrolul are datorii la jucători şi angajaţi, Hermannstadt a ajuns chiar şi mai departe: se află în insolvenţă.

Problemele financiare sunt la ordinea zilei în fotbalul românesc: mai multe cluburi de tradiţie s-au desfiinţat de-a lungul anilor din pricina managementului financiar defectuos al conducerii.

Gloria Bistriţa, Oţelul Galaţi, Rapid sau Gaz Metan sunt doar câteva exemple de cluburi care au fost distruse din cauza problemelor cu banii, care fie au fost nevoite să o ia de la capăt, fie au dispărut.

Într-o situaţie asemănătoare se află şi Dinamo, care ar putea ajunge să se desfiinţeze dacă retrogradează în Liga 2, urmând să o ia de la capăt din Liga 2, pe modelul rivalei Rapid.

Cele două echipe clasate pe primele locuri din Liga 2 trec prin grave probleme financiare la rândul lor. Dacă Petrolul are destule datorii, măcar este într-o situaţie mai bună ca Hermannstadt, care se află în insolvenţă.

Deocamdată, doar una dintre echipe a confirmat că a obţinut licenţă, cea cu o situaţie financiară mai puţin gravă, Petrolul.

Veste bună pentru formaţia promovată din Liga 2

Vestea a fost confirmată de prahoveni pe site-ul oficial, astfel că fosta campioană a României va evolua cu siguranţă de sezonul viitor în Liga 1.

Federaţia Română de Fotbal a informat, oficial, clubul nostru că i-a fost acordată licenţa de participare pentru ediţia viitoare a Ligii 1.

După analizarea tuturor documentelor depuse, Comisia pentru Acordarea Licenţei Cluburilor a constatat că sunt îndeplinite toate criteriile (sportive, de infrastructură, de personal şi administraţie, juridice şi financiare), decizând, astfel, cu unanimitate de voturi, să acorde clubului nostru licenţa de participare în stagiunea 2022-2023 a Ligii 1, fara niciun fel de sancţiuni”, se arată în mesajul transmis de Petrolul.

Problemele financiare de la Petrolul au început după ce sponsorul principal, Veolia, a ales să îşi retragă susţinerea de la echipă.

După ce dispuneau de bugete mai generoase în anii precedenţi, ploieştenii au obţinut surprinzător promovarea în acest sezon, cu un buget mult sub cele uzuale.

Afla mai multe despre: petrolul ploieşti 

viewscnt
Articole similare