You are here:

VIDEO | Fotbalistul de la Rapid care a împărţit vestiarul cu un star de 100.000.000 de euro de la Manchester City: "Cel mai talentat"

VIDEO | Fotbalistul de la Rapid care a împărţit vestiarul cu un star de 100.000.000 de euro de la Manchester City: "Cel mai talentat"

Rapid

Comentarii

Benjamin Siegrist, noul portar străin al celor de la Rapid, şi-a dezvăluit idolii şi cei mai impresionanţi jucători cu care a avut onoarea de a colabora pe parcursul carierei sale.

Fostul portar al celor de la Celtic, transferat în această vară de Rapid, a reuşit să debuteze deja în tricoul noii sale formaţii, la partida din deplasare pe terenul celor de la Gloria Buzău.

Giuleştenii au obţinut un singur punct în faţa formaţiei nou-promovate. Siegrist nu s-a putut opune loviturii de pedeapsă executate de Constantin Budescu, iar punctele au fost împărţite.

Portarul elveţian ajuns la vârsta de 32 de ani a evoluat pe parcursul carierei la echipe precum Aston Villa, Celtic, Wycombe Wanderers, Dundee United şi Burton Albion.

Cea mai lungă perioadă a petrecut-o la Aston Villa, acolo unde şi-a petrecut o bună parte a junioratului. Secund al fostului portar american, Brad Friedel, Siegrist a avut şansa să înveţe de la portari intraţi în istoria campionatului englez precum Shay Given şi Joe Hart.

Benjamin Siegrist: "Am învăţat de la Joe Hart, unul dintre idolii mei"

"Am fost norocos fiindcă întotdeauna am urmărit portarii pentru a-i avea drept mentori. Am fost foarte norocos atunci când am venit la Aston Villa, era un portar Brad Friedel. Avea 45 de ani şi era incredibil de corect. Avea cele mai multe meciuri în Premier League, aşa că eram înteresat să absorb cât mai multă informaţie şi să fac ceea ce făcea şi el.

Am fost coleg cu Shay Given, o legendă în Premier League, apoi m-am mutat şi am învăţat de la Joe Hart, unul dintre idolii mei din copilărie. Am venit în Anglia la 16 ani, iar Joe Hart era prototipul portarului şi după mulţi ani, am ajuns să împart vestiarul cu el, să mă antrenez cu el, să fac glume cu el.

Vezi oamenii ăia mai mult decât familia ta şi este grozav să ai asemenea mentori, dar am fost mereu dispus să învăţ de la ei, să văd cum procedează ei, să întreb mereu. Chiar dacă acum am o vârstă, mereu cred că poţi învăţa.", a declarat Benjamin Siegrist.

În perioada petrecută la Aston Villa, Siegrist a avut şansa să împartă vestiarul cu unul dintre cei mai buni jucători din istoria recentă a clubului din Birmingham, Jack Grealish, transferat la Manchester City în vara anului 2021, pentru 117.500.000 de euro.

"Unul dintre cei mai talentaţi jucători pe care i-am văzut a fost Grealish. Avea 14-15 ani şi ştiai că este mai bun decât toţi ceilalţi, dar fiind portar mereu am stat cu ochii pe alţi portari.", a mai spus Siegrist.

Afla mai multe despre: rapidbenjamin siegristjack grealishaston villasuperliga 

viewscnt
Articole similare