Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Gestul incredibil făcut de acest adolescent rus pe podiumul unei competiţii. Riscă suspendarea pe viaţă

VIDEO | Gestul incredibil făcut de acest adolescent rus pe podiumul unei competiţii. Riscă suspendarea pe viaţă

Auto

Comentarii

Un adolescent rus a produs un nou scandal în Rusia după un gest controversat făcut pe podium.

Artem Severyukhin, un tânăr pilot de karting, a provocat un nou scandal în lumea sportului. Adolescentul rus a atras atenţia printr-un gest controversat pe care l-a făcut în timp ce era pe podium.

Gestul scandalos făcut de tânărul pilot rus Artem Severyukhin

Artem Severyukhin are drept de a concura în Campionatul European FIA Karting, deşi cele mai multe federaţii internaţionale sportive au exclus sportivii ruşi, ca reacţie la războiul pe care Vladimir Putin l-a declanşat în Ucraina.

Însă Federaţia Internaţională de Automobilism este unul dintre puţinele foruri care n-au dictat sancţiuni împotriva sportivilor ruşi. În plus, concurează sub steag italian.

În week-end-ul care s-a încheiat, în Portugalia s-a desfăşurat prima etapă din Campionatul European FIA Karting, competiţie pe care Artem Severyukhin a terminat-o pe locul 3.

Însă pilotul rus n-a ajuns celebru prin această performanţă, ci printr-un gest pe care l-a făcut pe podium. Artem Severyukhin a făcut salutul nazist, gest care i-a atras o mulţime de critici dure.

Ivan Peklin, pilot ucrainean, le-a cerut celor de la FIA să-l excludă pe Artem Severyukhin din competiţii, în urma acestui gest.

”În timp ce mii de oameni mor în ţara mea, din cauza invadatorilor ruşi, în timp ce unii spun că sportul este în afara politicii, putem vedea comportamentul unui pilot rus pe podiumul Campionatului European. Fac apel la FIA să ia măsuri”, a spus Ivan Peklin.

Potrivit presei din Ucraina, Artem Severyukhin riscă să fie exclus pe viaţă din cauza acestui gest.

Soldaţii ruşi au fost în repetate rânduri acuzaţi de practici rasiste, după ce au ucis mii de civili în războiul din Ucraina.

În teritoriile pe care le-au ocupat, militarii armatei Rusiei au comis crime, violuri, acte de tortură şi jafuri.

Până acum, în localităţile din jurul Kievului au fost descoperite două gropi comune, făcute de soldaţii ruşi, în care au îngropat câteva sute de civili ucraineni.

Afla mai multe despre: ucraina 

viewscnt
Articole similare