You are here:

Alex Bologa a dezvăluit surpriza pe care a avut-o după finala de la Jocurile Paralimpice: "Aveam sute, mii. Acesta a fost visul meu"

Alex Bologa a dezvăluit surpriza pe care a avut-o după finala de la Jocurile Paralimpice: "Aveam sute, mii. Acesta a fost visul meu"

Sporturi

Comentarii

Sportivul a trăit cea mai frumoasă experienţă sportivă în Franţa, acolo unde a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Jocurile Paralimpice! Alex Bologa povesteşte că după finala pe care a câştigat-o la parajudo a găsit pe telefon 200 de apeluri pierdute şi sute de mesaje de felicitare.

Alex Bologa după aurul la Paris: "Am avut mii de mesaje de felicitare!"

Alex Bologa, proaspătul medaliat cu aur la Jocurile Paralimpice de la Paris a revenit în ţară şi a fost primit la Salonul Oficial împreună cu întreaga delegaţie a României, de către Elisabeta Lipă şi Mihai Covaliu. Pentru sportivul de la judo, care şi-a pierdut vederea la 6 ani, visurile chiar devin realitate!

"A fost foarte emoţionant să aud imnul României că se cântă pentru mine. Acesta a fost visul meu de când m-am apucat de judo", a spus Alex Bologa, medaliat cu aur la judo, la Jocurile Paralimpice de la Paris.

A fost port drapelul României

După finala care i-a adus titlul suprem la paralimpici, când a ajuns în cameră, judoka a fost copleşit mesajele de felicitare.

„Aveam undeva la 200 şi ceva de apeluri şi câteva sute, dacă nu mii de mesaje”, a recunoscut campionatul. 

La festivitatea de închidere a Jocurilor Paralimpice, el a mai avut parte de o surpriză! A fost port drapelul României.

„M-am simţit foarte bine. Fiind atâţia oameni în tribune a fost ceva extraordinar”, a ad[ugat Alex Bologa, medaliat cu aur la judo, la Jocurile Paralimpice de la Paris.

Tamas Gherghely, cel care îl pregăteşte pe Alex de 11 ani, spune că pentru el este o onoare să lucreze cu un aşa sportiv.

„Cred că este visul oricărui antrenor să ajungă la aceste rezultate. De foarte multe ori, Alex îmi dă lecţii de viaţă. Nu m-am gândit niciodată că voi fi antrenor, dar să ajung la Jocurile Paralimpice şi să luăm medalia de aur, mi se pare ceva extraordinr”, a declarat Tamas Gherghely, antrenorul Alex Bologa.

Andreea Chiţu, vicepreşedintele Federaţiei Române de Judo, are numai cuvinte de laudă la adresa sportivului. ”Mă bucur enorm pentru el că a reuşit să obţină aurul paralimpic. Ştiu cât de mult a muncit în toţi anii în care s-a apucat de judo şi ştiu câte obstacole a învins ca să poată să ajunge la acest nivel”, a spus vicepreşedintele Federaţiei Române de Judo.

O medalie de aur şi una de bronz pentru România

România a încheiat competiţia de la Paris cu două medalii, una de aur obţinută de Alex Bologa la para judo, clasa J1, categoria -73 kilograme, şi o medalie de bronz, câştigată de Camelia Ciripan, la para tenis de masă, simplu feminin.

De asemenea, Daniel Vargoczki a ocupat locul 7, la para judo, iar Eduard Novak, la para ciclism, a terminat cu două locuri 7 şi un loc 10 înainte de a se retrage din competiţie.

“Experienţa persoanlă a fost copleşitoare. În seara în care am ajuns în satul paralimpic de la Paris, i-am spus lui Alex <<Alex, eu simt că tu vei ieşi campion olimpic! >> şi mă bucur enorm că a reuşit să ne aducă această bucurie. Camelia Ciripan, la rândul ei, a demostrat prin determinarea ei că performanţa nu are limite”, a declarat Elisabeta Lipă, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport.

„Am simţit că voi putea fi campion paralimpic şi mă bucur că am reuşit să îmi duc visul şi să obţin acest titlu”, a încheiat Alex Bologa, medaliat cu aur la judo, la Jocurile Paralimpice de la Paris.

Afla mai multe despre: alex bologaalex bologa jocurile paralimpice 

viewscnt
Articole similare