Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Am primit un telefon din partea domnului Becali”. Oferta FCSB-ului pentru un antrenor din Superligă, dezvăluită: ”Vrea să lucreze cu mine”

”Am primit un telefon din partea domnului Becali”. Oferta FCSB-ului pentru un antrenor din Superligă, dezvăluită: ”Vrea să lucreze cu mine”galerie foto

FCSB

Comentarii

Unul dintre antrenori aflaţi constant pe lista lui Gigi Becali în ultimii ani, Ilie Poenaru (46 de ani) a dezvăluit în premieră că a fost sunat personal de patronul FCSB-ului în perioada în care o pregătea pe Academica Clinceni şi că a refuzat de două ori ”avansurile” latifundiarului.

Încă de când s-a zvonit prima dată că ar fi dorit de FCSB, Ilie Poenaru a avut numai cuvinte de laudă la adresa vicecampioanei şi, mai ales, a patronului său.

Ultima aventură pe banca tehnică, la UTA Arad, l-a dat cu siguranţă în spate în ”cursa” pentru postul de antrenor principal al FCSB, care devine disponibil destul de des.

Totuşi, în perioada în care se afla la Academica Clinceni, părea predestinat că Ilie Poenaru va ajunge pe banca tehnică a vicecampioanei.

”Am primit un telefon din partea domnului Becali”

Legătura dintre cele două formaţii şi cea dintre antrenor şi clubul roş-albastru, acesta făcându-şi junioratul în Ghancea, păreau ingredientele unei colaborări iminente.

Doar că, de ambele dăţi când a fost ofertat de Gigi Becali, Ilie Poenaru s-a simţit nevoit să refuze ”avansurile” patronului de la FCSB.

Iar, când acesta dorea să ajungă la FCSB, interesul nu mai era acelaşi din partea vicecampioanei.

Ilie Poenaru a dezvăluit că a fost sunat personal de Gigi Becali când era antrenorul Academicii Clinceni, pentru a fi întrebat despre jucătorii care urmau să ajungă la FCSB.

Antrenorul crede că omul de afaceri şi-a dat seama că ”spune adevărul”, astfel că ar fi dorit să colaboreze cu el, doar că cele două părţi nu s-au putut ”sincroniza” până acum.

Ilie Poenaru a dezvăluit ofertele primite de la FCSB

Sunt acolo pe listă şi datorită faptului că, în perioada de la Clinceni, am lucrat cu foarte mulţi jucători tineri ajunşi ulterior la FCSB.

După care am continuat şi la Liga 1 cu o parte din ei. Am dat FCSB-ului jucători precum Şut, care a ajuns căpitan, Cordea, care a ajuns căpitan, Buziuc, Robert Ion.

Acest lucru poate l-a făcut pe domnul Becali să vrea să lucreze cu mine, văzând că am produs performanţă, dar i-am şi crescut pe acei jucători.

Nu ştiu dacă am mai spus-o până acum, dar am primit un telefon din partea domnului Becali când a vrut să-i transfere pe aceşti jucători.

A vrut să ştie personal de la mine dacă acei jucători merită sumele care se cereau pe ei. A vrut garanţia de la mine, eu să-i garantez că aceştia merită sumele respective şi că au potenţial de creştere şi poate face o afacere bună cu ei.

Cred că Gigi Becali a văzut în mine, în timpul discuţiilor pe care le-am avut, un om care spune adevărul. Tot ce i-am transmis în timp s-a adeverit.

M-aţi întrebat de ce nu am ajuns antrenor la FCSB. La momentul în care domnul Becali m-a dorit aveam contract şi eram în plin campionat cu Clinceniul.

Nu sunt genul să plec şi să las echipa, era munca mea şi trebuia dusă până la sfârşit. Asta a fost prima ofertă pe care am refuzat-o, iar dânsul m-a înţeles.

Apoi a mai fost o discuţie în următorul an, atunci când mă luptam pentru play-off şi, evident, nu puteam să renunţ. Totuşi, am fost pe acea listă scurtă, chiar dacă încă nu am ajuns acolo”, a declarat Ilie Poenaru, pentru Gsp.

Antrenorul ar fi interesat şi acum să facă pasul la FCSB

Liber de contract la momentul actual, antrenorul de 46 de ani a mai dorit să puncteze că ar fi aproape dispus să facă pasul la FCSB, formaţia cu ”cel mai bun lot din România”.

Tehnicianul simte de asemenea că nu ar avea probleme în colaborarea cu Gigi Becali, cunoscut pentru ”intervenţiile” sale la echipă.

Vom vedea, viaţa va decide unde vom fi în viitor. Toată lumea s-a obişnuit deja cu domnul Becali. Dar cred că nu există un antrenor, sau sunt foarte puţini în România, care să nu-şi dorească să meargă la FCSB.

Toţi antrenorii vor să antreneze un club ca FCSB, cu un lot ca al lor, care este, şi prin prisma tinereţii, cel mai bun lot din România. Plus că domnul Becali e dispus mereu să investească în jucători de valoare.

Trebuie să fim sinceri şi să recunoaştem că FCSB înseamnă mult şi pentru jucători, şi pentru antrenori. Uitaţi-vă ce s-a întâmplat cu Olăroiu, cu Reghe... o mare parte dintre antrenorii care au mers acolo au prins apoi contracte în străinătate.

FCSB încă vinde şi vinde foarte bine. Este un plus dacă mergi acolo, dar bineînţeles cumulat cu ce produci. Că dacă nu produci nimic şi stai o perioadă foarte scurtă, atunci nu te ajută cu nimic.

(n.r. aţi putea gestiona relaţia cu un patron ca Gigi Becali?) Cred că se pot face lucruri bune cu tact. Toni Petrea este un exemplu bun.

A reuşit să facă faţă tuturor criticilor şi discuţiilor la adresa lui şi a domnului Becali. A reuşit să facă echipa să joace şi Gigi Becali l-a dorit din nou. Deci se poate”, a mai spus Poenaru.

Afla mai multe despre: fcsb 

viewscnt
Articole similare