Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Am venit aici la procesul etapei”. Nicolae Dică a răbufnit când a fost ”încolţit” cu privire la motivul despărţirii de FCSB: ”Mi-am făcut geanta si am plecat” | EXCLUSIV

”Am venit aici la procesul etapei”. Nicolae Dică a răbufnit când a fost ”încolţit” cu privire la motivul despărţirii de FCSB: ”Mi-am făcut geanta si am plecat” | EXCLUSIV

FCSB

Comentarii

Nicolae Dică (42 de ani) încă nu a trecut peste despărţirea de FCSB produsă la finalul anului trecut. Actualul tehnician al celor de la CS Mioveni a fost prezent în studioul Orange Sport şi a explicat ce s-a întâmplat mai exact la meciul respectiv cu U Cluj.

Nicolae Dică a avut un al doilea mandat la FCSB mult mai scurt decât primul.

Dacă la cel dintâi ”descălecat” la bucureşteni, tehnicianul a petrecut doi ani de zile (noiembrie 2019 - noiembrie 2021), la cel din urmă a ”rezistat” doar trei luni, între 26 iulie şi 1 noiembrie 2022.

Între timp, Dică a revenit în judeţul natal, Argeş, unde a preluat-o pe CS Mioveni, ultima clasată din Superligă. 

Sub comanda sa, galben-verzii au un an 2023 foarte bun şi au mai recuperat din diferenţa mare de puncte care îi separa de echipele clasate pe locurile superioare.

Totuşi, despărţirea lui Nicolae Dică de FCSB a fost una cu scandal, în care au fost implicaţi mai mulţi factori, de la patronul Gigi Becali, la secundul de la acea vreme Mihai Pintilii până la anumiţi jucători cu care antrenorul intrase în conflict.

Nicolae Dică, noi dezvăluiri despre ultimul său mandat la FCSB

Prezent în studioul Orange Sport, Dică a fost luat tare de Basarab Panduru dacă a fost ”lucrat” de Mihai Pintilii, cel care i-a luat locul la conducerea tehnică a FCSB-ului.

Nicolae Dică a dezvăluit care a fost unul dintre principalele motive pentru care s-a produs ”ruptura” dintre el şi FCSB, după deja celebrul meci cu U Cluj, pierdut scor 1-2.

”(n.r. Ai fi plecat dacă te făcea Gigi slujitor?) Dacă mă jignea, plecam. După meciul cu U Cluj, când am vorbit aşa mai altfel, mi-am făcut geanta si am plecat.

(n.r. A fost unul din motive ce a zis Gigi?) Dar, bineînţeles. Crezi că plecam după ce în şapte meciuri piedusem unul singur?

Pintilii nu ştie pe ce loc eram când am lăsat echipa. De pe 14 am luat eu echipa. Eram pe 6, eram în play-off, cu două jocuri mai puţine. 

Au fost mai multe lucruri în decursul mandatului meu ăsta scurt la FCSB, după acel meci la Cluj, că antrenorul e de vină, nu mai contează. Eu veneam după şapte jocuri din care pierdusem unul singur. În 18 zile am cinci jocuri. Antrenor eram eu (n.r. râde).

(n.r. Ti-a făcut primul 11 şi schimbările?) (n.r. Dă din cap că nu) Dar când m-am dus, nu am schimbat sistemul de joc? Juca Tavi Popescu, l-am mutat în centru... I-am spus ceea ce vreau să fac, nu mai are rost acum să revin iar unde am vorbit acum trei luni, că am spus.

Nu e treaba mea ce fac acuma, e treaba lor. În momentaul care m-am dus, am zis că vreau să fac asta, asta. Fac, ok. Nu mai fac, am plecat. Simplu, n-am mai făcut, am plecat. În momentul când am văzut că sunt anumite lucruri acolo, am plecat, e simplu.

(n.r. când Samuilă şi Panduru l-au ”încolţit” cu întrebări) Am venit aici la procesul etapei, văd”, a declarat Dică, la Orange Sport.

Prezent şi el în studio, Basarab Panduru i-a răspuns lui Nicolae Dică.

”Mi se pare prea puţin să fi dat afară doar pentru atâta lucru, că ti-a spus patronul că antrenorul e de vină. Cred că au fost mai multe chestii”, a adăugat şi Panduru.

În 23 de meciuri la cârma FCSB-ului, în al doilea mandat, Dică a obţinut nouă victorii, şapte remize şi şapte eşecuri, în toate competiţiile.

Afla mai multe despre: fcsbnicolae dica 

viewscnt
Articole similare